Κατώτερες των προσδοκιών οι πωλήσεις του Wii U

Nintendo 3DS

Λιγότερες από τις προσδοκόμενες ήταν οι πωλήσεις του Wii U, αφού η Nintendo είχε θέσει ως στόχο για το οικονομικό έτος που πέρασε τις 5,5 εκατομμύρια πωλήσεις, με την κονσόλα ωστόσο να σημειώνει μόλις 3,45 εκατομμύρια. Μέχρι τα Χριστούγεννα το Wii U είχε πιάσει 3εκ πωλήσεις, αλλά το χρονικό διάστημα Γενάρη-Μάρτη 2013 οι πωλήσεις του κινήθηκαν σε ριχά νερά, με λιγότερα 400.000 τεμάχια να έχουν αγοραστεί από καταναλωτές. Ωστόσο, τα παιχνίδια του Wii U τα πήγαν αρκετά καλά, φτάνοντας τα 13,42εκ πωλημένα τεμάχια, συμπεριλαμβανομένου των bundles της κονσόλας.

Το 3DS πούλησε 13.95 εκατομμύρια τεμάχια, ξεπερνώντας τις 30 εκατομμύρια πωλήσεις από την στιγμή κυκλοφορίας του. Οι πωλήσεις του New Super Mario Bros. 2 για το 3DS ανέρχονται σε 6.42 εκατομμύρια, με το New Super Mario Bros U για το Wii U να ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια!

Τέλος για το τρέχον οικονομικό έτος η Ninty σκοπεύει να πουλήσει 9 εκατομμύρια Wii U, 38 εκατομμύρια παιχνίδια για αυτό, 18 εκατομμύρια 3DS και 80 εκατομμύρια παιχνίδια για το φορητό.

Δημήτρης "Mondlas" Βαγγελής

Συντάκτης και συντονιστής των forum του XGamers.gr. Ειδικότητά μου το θάψιμο των παιχνιδιών στα ακαταμάχητα reviews μου :)