Steam Giveaway Sites

Όλοι ξέρουμε το Steam, την τεράστια πλατφόρμα της Valve και πως αυτή λειτουργεί. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε και πως να αποκτούμε δωρεάν παιχνίδια στο Steam, και μάλιστα εντελώς νόμιμα!

Ο λόγος για τα διάφορα giveaway sites που έχουν ανοίξει και, με απλά λόγια, χαρίζουν παιχνίδια. Το σύστημα λειτουργεί με δωρεές στην ουσία. Αν ένας χρήστης έχει ένα key που δεν το θέλει το δίνει για giveaway. Έτσι ανεβάζει το status του στο εκάστοτε site αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να παίρνει μέρος σε πιο “elite” κληρώσεις αλλά και χαρίζει έναν τίτλο. Θα δούμε 2 sites, ίσως τα 2 πιο διαδεδομένα.

steamgifts

Το πλέον απλό στη χρήση steam giveaway site. Για κάθε νέο giveaway αποκτάτε 1 point (με μέγιστο όριο τους 300 πόντους). Για να πάρετε μέρος στις κληρώσεις αρκεί να δηλώσετε συμμετοχή πληρώνοντας τα ανάλογα P. Σαφώς κάθε παιχνίδι έχει διαφορετική αξία σε πόντους που είναι ανάλογη της χρηματικής του αξίας στο Steam Store. Αν θέλετε αφήνετε και ένα σχόλιο στο giveaway. Αυτό ήταν. Η κλήρωση γίνεται και αν νικήσετε παραλαμβάνετε το δώρο σας είτε με email είτε με trade αφού κάνετε friend στο steam το χρήστη που κάνει τη δωρεά.

Αν μάλιστα κάνετε εσείς ένα giveaway τότε η αξία του κλειδιού που δωρίζετε προστίθεται στο contributor value σας ώστε να μπαίνετε σε giveaways με περιορισμό. Όπως καταλαβαίνουμε όσο πιο πολύ δωρίζουμε ανεβαίνει το value μας οπότε και παίρνουμε μέρος σε πιο “κλειστές” κληρώσεις με λιγότερα μέλη – και συνήθως πιο ακριβούς τίτλους.

Playblink

 

Eδώ τα πράγματα είναι σχεδόν τα ίδια αλλά με μια μικρή διαφορά. Εκτός από την απλή συμμετοχή με τους πόντους, οι παίκτες καλούνται να παίξουν και ένα μικρό flash game. Οι παραλλαγές είναι διάφορες. Άλλοτε αυξάνουν τις πιθανότητές σας για νίκη,είναι απλά για αντιμετώπιση του spam ή σε άλλες περιπτώσεις ο χρήστης με το υψηλότερο σκορ παίρνει το παιχνίδι.

Ακόμη ένα site που μπορείτε να δείτε είναι το Gala Giveaways. Φυσικά όλα τα sites συνδέονται απευθείας με το λογαριασμό σας μέσω steam sign-in οπότε δε διατρέχετε κανένα κίνδυνο.

Καλές κληρώσεις!

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.