Toy Story Mania!

Τo Toy Story Mania είναι ένα minigame party παιχνίδι που πρωτοκυκλοφόρησε το μακρινό 2009 για Wii. Φέτος η Disney είχε την ιδέα να το εκδώσει και για τα X360 – PS3. Στο παρακάτω mini review θα δούμε τι κατάφερε και τι παρέδωσε στην αγορά. Βαθμολογία δεν υπάρχει καθώς μιλάμε για ένα άκρως παιδικό παιχνίδι, για ηλικίες που τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν σημασία. Ξεκινάμε λοιπόν.

Το μενού χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες, οι σημαντικές είναι οι 3 πρώτες. Adventure mode, Party και Free play. Στο πρώτο επιλέγουμε ένα από τα διαθέσιμα σκηνικά (άγρια δύση, διάστημα, μπαλόνια, φάρμα και στρατός) και παίζουμε τα αντίστοιχα παιχνίδια που θα εξηγήσουμε σε λίγο. Στο Party παίζουμε με δεύτερο παίχτη και στο Free Play επιλέγουμε εμείς ποια παιχνίδια θα παίξουμε.

Τα παιχνίδια έχουν κατά βάση τη λογική “σημάδεψε-πέτυχε-πάρε πόντους”. Τα πάντα έχουν μια ταμπέλα με πόντους, 100,200,500,1000,2000,5000 και ανάλογα παίρνουμε χτίζοντας έτσι ένα high score. Με μικρές διαφοροποιήσεις ανά διαστήματα, όλα τα minigames είναι σε αυτή τη λογική. Άλλοτε θα πετάμε κρίκους, άλλοτε μπαλάκια, τούρτες, ή θα αρπάζουμε πρόβατα ή αυγά που πέφτουν. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μόνο οι τούρτες που έρχονται κατά πάνω μας ανά διαστήματα και πρέπει να αποφεύγουμε. Υπάρχουν και πολλά bonus που εμφανίζονται και μας βοηθάνε να μαζέψουμε πιο πολλούς πόντους. Ανάλογα με την πρόοδο ξεκλειδώνονται και αυτοκόλλητα που μπαίνουν στο άλμπουμ. Συνολικά 13 αυτοκόλλητα λοιπόν και δεκάδες “εύκολα” achievements-trophies για να μαζέψουμε.

Τα σχέδια είναι όμορφα, ακριβώς ότι θα περιμέναμε από ένα παιχνίδι Toy Story. Η μουσική επίσης καλή αν και οι φωνές κόβονται κάπως απότομα όταν αλλάζουμε μενού.

Οπότε αν σας αρέσουν  τα Toy Story ή θέλετε μερικές ευχάριστες στιγμές με το παιδί σας αυτό το παιχνίδι είναι για εσάς!

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.