Little Inferno

Μόλις αποκτήσατε το Little Inferno Entertainment Fireplace! Ένα διασκεδαστικό σετ τζακιού για να κάψετε όλα τα πανέμορφα πράγματα που πάντα θέλατε! Και επειδή όπως λέει και μια φίλη μου “όμορφα πράγματα όμορφα καίγονται”, ας δούμε τι εστί Little Inferno!

Το παιχνίδι είναι άκρως indie, για την ακρίβεια τόσο indie που η ομάδα σχεδιασμού του είναι 3 άτομα! Και ποια 3! Είναι οι τύποι πίσω από το “World of Goo” και το “Henry Hatsworth in the puzzling adventure”. Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του, πρόκειται για ένα παιχνίδι χωρίς εκνευριστικά συστήματα προστασίας, χωρίς spam, με άψογο σχεδιασμό και μηδενικό αριθμό bugs.

Το concept είναι τόσο απλό. Έχετε ένα φούρνο, το click είναι η φλόγα και καίτε πράγματα! Λιτό και διασκεδαστικό. Καίγοντας πράγματα παίρνετε νομίσματα για να αγοράσετε άλλα πράγματα. Και πάει λέγοντας. Twist αποτελούν οι συνδυασμοί που πρέπει να κάνετε ώστε να πάρετε αστέρια και αυτοκόλλητα. Τα αυτοκόλλητα χρησιμεύουν στο να παίρνετε τα αντικείμενα που αγοράσατε πιο γρήγορα καθώς έχουν delivery time ανάλογα με το μέγεθος.

Τα διαθέσιμα αντικείμενα προς κάψιμο είναι πολλά. Πιο συγκεκριμένα, χωρίζονται σε 7 albums των 20 αντικειμένων που ξεκλειδώνετε με την πάροδο του χρόνου. Εδώ είναι και το ενδιαφέρον, ή το ακόμα πιο ενδιαφέρον αν θέλετε. Κάθε αντικείμενο είναι 100% διαδραστικό. Αυτό σημαίνει πως αν βάλετε φωτιά σε ένα καλαμπόκι θα αρχίσει να σκάει σε pop corn, αν αναφλέξετε κάτι ξύλινο θα μπουρλωτιάσει αμέσως κτλ κτλ.

Στο παιχνίδι δεν είστε όμως μόνος. Ένας γείτονας είναι εκεί και σας στέλνει γράμματα (που μπορείτε μετά να κάψετε φυσικά) για να σας μιλήσει, να ζητήσει κάτι ή να σας στείλει προμήθειες!

Σύστημα πόντων δεν υπάρχει σαφώς. Μιλάμε για καθαρή πυρομανιακή διασκέδαση! Τα γραφικά είναι όμορφα σχεδιασμένα, σε σωστή αναλογία ρεαλισμού-καρτουνισμού για να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή διασκέδαση. Ο ήχος είναι κι αυτός πολύ καλός. Το soundtrack μάλιστα μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τη σελίδα του παιχνιδιού! Επηρεασμένο αρκετά από τις δεκαετίες ’80 και ’90 αλλά και τις μουσικές του Danny Elfman θα σας αφήσει σίγουρα ικανοποιημένους.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, απλά δώστε μια ευκαιρία στο Little Inferno και θα σας κερδίσει.  Το παιχνίδια διατίθεται μέσω Steam, του Shop του Wii U αλλά και της σελίδας του.

Εν κατακλείδι, καλά τα παιχνίδια με uber ιστορίες και γραφικά και multiplayer κτλ αλλά εδώ μιλάμε για κάτι που λείπει. Απλή, ευχάριστη, παιδική διασκέδαση.

 

Θετικά: Απλό, διασκεδαστικό

Αρνητικά: Ίσως κουράσει μετά από μερικές ώρες

Βαθμός:

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.