Τέλος εποχής για το Playstation 2

Sony_PlayStation_2

Η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως από το νέο έτος θα αποτελεί παρελθόν, αφού η Sony, σύμφωνα με το Famitsu, σταματάει άμεσα την παραγωγή της κονσόλας στην Ιαπωνία, και θεωρείται θέμα χρόνου να υπάρξει σχετική ανακοίνωση και για τις δυτικές αγορές.

Το Playstation 2 έχει πουλήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια αντίτυπα από το 2000 που πρωτοκυκλοφόρησε στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Άλλωστε, με την ανακοίνωση του Playstation 4 να θεωρείται θέμα… μηνών (λογικά στην ερχόμενη E3), η κίνηση ήταν λογική, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο η Ιαπωνική εταιρία να συνεχίσει να υποστηρίζει κονσόλα προ-προηγούμενης γενιάς!

Το Playstation 2 είναι η μόνη κονσόλα προηγούμενης γενιάς που μέχρι και σήμερα υποστηριζόταν με παιχνίδια. Ελάχιστα βέβαια, αλλά παραμένει εντυπωσιακό. Σε ευχαριστούμε PS2 για τα υπέροχα παιχνίδια που προσέφερες!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.