Γνωρίστε το Xbox Smartglass

Η μεγάλη προσθήκη του νέου Xbox 360 Dashboard update που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, δεν είναι άλλη από το Xbox Smartglass.

Για όσους δεν είστε ενημερωμένοι για την νέα υπηρεσία που είχε αρχικά ανακοινωθεί στην φετινή Ε3, το Xbox Smartglass έρχεται για να γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο Xbox σας, και τις υπόλοιπες φορητές συσκευές που έχετε στην κατοχή σας, κάνοντας το Xbox 360, το κέντρο της ψηφιακής διασκέδασης στο σπίτι σας. Παιχνίδια, ταινίες, μουσική και Internet είναι πλέον διαθέσιμα σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές εντός του σπιτιού σας.

Για να ευοδώσουν οι προσπάθειές της  η Microsoft προχώρησε πρώτα στην παρουσίαση υπηρεσιών, όπως το Internet Explorer for Xbox ή το Xbox Music. Με το Smartglass μπορείτε να μεταφέρετε την ταινία που βλέπετε στο tablet σας, σε πραγματικό χρόνο, στην τηλεόρασή σας, και να συνεχίσετε τη θέαση, από την άνεση του καναπέ σας, από το ίδιο σημείο μάλιστα που την αφήσατε. Ταυτόχρονα η οθόνη του tablet σας, θα μπορεί να σας παρέχει πληροφορίες για την ταινία που βλέπετε, ή θα έχει τη δυνατότητα να παίξει το ρόλο του τηλεκοντρόλ, ώστε να παρακολουθήσετε το κομμάτι που σας ενδιαφέρει.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τη μουσική. Με τη βοήθεια του Xbox Music, την ώρα που στο Xbox σας αναπαράγετε το αγαπημένο σας κομμάτι, η οθόνη του tablet ή του κινητού σας, ή και αντίστροφα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας προσφέρει προτάσεις που να ταιριάζουν στο γούστο σας, με βάση τα τραγούδια που ακούτε.

Το ίδιο μπορείτε να πράξετε και στην περίπτωση του Browsing. Αν έχετε ανακαλύψει μια ενδιαφέρουσα σελίδα στο κινητό σας, και το μέγεθος της οθόνης δεν σας βολεύει, μπορείτε να μεταφέρετε τη σελίδα, στο tablet σας, ή ακόμα και στην τηλεόραση, μέσω του Xbox, με το κινητό σας να παίζει το ρόλο του «ποντικιού»

Όπως καταλαβαίνετε η Microsoft δεν προσπαθεί να καινοτομήσει, αλλά μάλλον να φτάσει τον ανταγωνισμό, αφού παρόμοιες δυνατότητες δίνει η συνδυασμός PS Vita-PS3, το Wii U με το νέο του Controller, αλλά ακόμα και αρκετές Smart TV που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Ένα ακόμη αγκάθι της νέας υπηρεσίας, είναι η απουσία Wi-Fi από το αρχικό Xbox 360, πράγμα που σημαίνει ότι το Streaming θα πρέπει να γίνεται μέσω σύνδεσης Internet, και άρα σε γραμμές όπως του ΟΤΕ τα πράγματα θα γίνονται αρκετά εκνευριστικά.

Σύμφωνα με τη Microsoft, δεν θα χρειάζεται να έχετε Windows 8 tablet και windows mobile phone για να το χρησιμοποιήσετε, αφού θα είναι συμβατό με τα περισσότερα tablets και smartphones που κυκλοφορούν.

Το αν τα χαρακτηριστικά του θα φανούν ποτέ χρήσιμα, είναι υπό έρευνα, το Xbox Smartglass όμως έρχεται για να μείνει, και να μας πείσει ότι αξίζει να το δοκιμάσουμε και να το κάνουμε κομμάτι της καθημερινότητας μας.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!