Nvidia: Η επόμενη γενιά κονσολών, θα είναι η τελευταία.

Ο γενικός διευθυντής, του GeForce Grid cloud gaming της Nvidia,Phil Eisler, δήλωσε πρόσφατα οτι συμφωνεί με την άποψη οτι η επόμενη γενιά των κονσολών, ίσως είναι η τελευταία.

Λένε οτι έρχονται οι τελευταίες κονσόλες, και είμαι σίγουρος οτι θα συμβεί κάτι τέτοιο. H νεότερη αυτή τη στιγμή, βρίσκεται 10 χρόνια πίσω τεχνολογικά.” δήλωσε μιλώντας στο VentureBeat.
Το καλό του Cloud Gaming είναι οτι θα βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Ο λόγος που επενδύουμε σε αυτή τη τεχνολογία, είναι επειδή βλέπουμε οτι τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα είναι δυνατόν να λυθούν, και ολα οδεύουν προς τα εκεί.

“Το διαθέσιμο Bandwith ανεβαίνει, το κόστος των Sever πέφτει, ενώ μειώνουμε την καθυστέρηση όλο και περισσότερο. Η εμπειρία θα γίνεται ολο και καλύτερη κάθε χρόνο, μέχρι το σημείο που νομίζω οτι θα γίνει ο βασικός τρόπος που θα παίζουμε παιχνίδια.”

Το βασικό πρόβλημα της πιο διάσημης υπηρεσίας Cloud gaming μέχρι τώρα, του OnLive, δεν είναι άλλο απο το Latency, αλλα κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ανησυχεί τον Eisler.

Ο μέσος παίκτης που παίζει με ένα Xbox 360 σήμερα σε μια κανονική τηλεόραση, πιθανότατα βιώνει μια καθυστέρηση 150 με 200 ms, και παρόλα αυτά έχει συνηθήσει να παίζει έτσι κάθε μέρα.

Οι άνθρωποι ανησυχούν για τη καθυστέρηση του δικτύου, αλλα στην τελική πρόκειται για το μικρότερο κομμάτι του Puzzle. Η καθυστέρηση των σημερινών οθονών, είναι μικρότερο απο 10ms.

Δουλεύοντας σωστά με τους κατασκευαστές τηλεοράσεων, νομίζω οτι μπορούμε να μειώσουμε αυτό το χρόνο, και σύντομα θα έχουμε μια εμπεριά που θα έχει μικρότερη καθυστέρηση απο το σημερινό συνδιασμό, κονσόλας και τηλεόρασης.”

Σας καθημερινός-παρα-κάτι-έστω-και-για-λίγο-Gamer θεωρώ τη λύση του Cloud Gaming εξαιρετική. Δεν έχω την τύχη να δοκιμάσω το Onlive, αλλα νομίζω οτι είναι μια σημαντική λύση και στον περιορισμό των εξόδων για hardware, αλλα και σας αξιόπιστη λύση κατα της πειρατείας.

Απο την άλλη μεγάλο μέρος της δημιουργικότητας των εταιριών πάει χαμένο,αφού ο ανταγωνισμός και ο πόλεμος του Hardware των εταιριών, μπορεί να μας βγαίνει λίγο ακριβούτσικος, η αλήθεια είναι όμως οτι αποδίδει καρπούς.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!