Φήμη: Εξαγορά της Valve απο την Nexon;

Μια φήμη που δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα κυκλοφόρησε λίγες ώρες πριν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα λοιπόν με την JoongAng μια απο τις κορυφαίες εφημεριδες της Νοτίου Κορέας, αποκάλυψε οτι η Nexon και η NCSoft(της οποία το βασικό μερίδιο το έχει επίσης η Nexon) ΄συναντήθηκαν στη Hawaii με διοικούντες της Valve για να συζητήσουν μια πιθανή εξαγορά της δημιουργού του Steam απο τους κορεάτες για κάτι περισσότερο απο 893 εκατομμύρια δολλάρια.

H Nexon είναι γνωστη απο τα 60+ free to play MMORPGs τα οποία σε συνδιασμό με τα αστέρια του steam(l4d, half life κτλ) θα δημιουργούσαν σε πιθανή συνεργασία ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ψηφιακή διανομή των Video Games.

Πέρσι τα μικτά κέρδη της Nexon έφτασαν τα 1.1 δισεκατομμύρια δολλάρια με τα φετινά να αναμένονται αυξημένα. Απο την άλλη η Valve έχει αντίστοιχα έσοδα 600 με 800 εκατομυρίων δολλαρίων, με την αξία της εταιρίας να υπολογίζεται απο 1,5 εώς 4 δισεκατομύρια δολλάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα η Valve έχει ήδη απορρίψει μια πρόταση της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων απο την Electronic Arts.

Λαμβάνοντας υπόψιν μας όλα αυτά τα 893 εκατομύρια που αναφέρονται στο άρθρο ΠΟΛΥ δυσκολα θα μπορούσαν να δελεάσουν τους ανθρώπους της Valve απο τη στιγμή μάλιστα που δεν φαίνονται και πολύ θετικοί σε μια τέτοια κίνηση.

Βέβαια οπου υπάρχει καπνός…

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!