Class3: Ένας κόσμος γεμάτος Zombies

Δώσε μου Sandbox παιχνιδι και πάρε μου την ψυχή, δώσε μου ζόμπι και πάρε μου την καρδιά. Έρχεται λοιπόν η Undead Labs, να μου πάρει και το πουκάμισο!

To Class3 είναι η κωδική ονομασία του νέου project της , που σας φέρνει αντιμέτωπους με τους χειρότερους εφιάλτες σας για επιβίωση. Και το κάνει όσο πιο ρεαλιστικά μπορεί.

Βρισκόμαστε λοιπόν κοντά στο τέλος του κόσμου, και η ανθρωπότητα είναι στα πρόθυρα της εξάληψεις, με εσάς να είστε ένας απο τους τυχερους(?) επιζήσαντες που πολεμούν τη ρίζα του κακού, τα Zombies!

Το Class3 θα σας παρουσιάσει μια κατεστραμένη γή, πλημμυρησμένη απο Zombie και για πρώτη φορά η μόνη σας έννοια δε θα είναι να καθαρίσετε οτι κινείται. Πρέπει να επιβιώσετε. Φαγητό, νερό, στέγη, και πυρομαχικά είναι η πρωτες ύλες που θα χρειαστείτε, και το παιχνίδι σας αφήνει παρα πολλους τρόπους διαθέσιμους για να τα αποκτήσετε.

Στο παιχνίδι ο θάνατος παραμονεύει παντού, και συμφωνα με τους δημιουργούς του υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τον συναντήσετε: Δαγκώματα, αιμοραγίες,μια απότομη στροφή με πολλά χιλιόμετρα, δηλητηρίαση, βαριά αρρώστια, πείνα, δίψα, ή ακόμα και λάθος ρύθμιση στη βόμβα που θα στήσετε για να ξεφορτωθείτε τα ζόμπι είναι μερικά μόνο απο τα άδοξα τέλη που σας περιμένουν. Και οταν λέμε τέλος εννοούμε τέλος, αφού αν ο χαρακτήρας σας πεθάνει… εεε… πεθαίνει! Load, κτλ δεν υπάρχουν στον κόσμο του Class3.

Βέβαια δεν ειστε ο μόνος επιζών, και καθώς ερχόσαστε σε επαφή με άλλους, μπορείτε να δημιουργήσετε δική σας κοινότητα, αφού ο καθένας απο τους επιζώντες που προστίθεται, θα προσφέρει και απο την ειδικότητα(υπάρχουν αρκετές) του στο σύνολο.

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει, οτι οταν εσείς βγείτε προς αναζήτηση προμηθειών δεν ξέρετε τι θα βρείτε οταν επιστρέψετε, και αν αποφασίσετε τη δεδομένη στιγμή να μην προσπαθήσετε να βοηθήσετε ακόμα εναν αθώο που θα βρείτε στο δρόμο, αργότερα μπορεί να μην είναι πλέον εκεί. Ακόμα και οταν εσείς δεν παίζεται το ο χρόνος του παιχνιδιού θα συνεχίσει να τρέχει, αν και σε πολύ χαμηλότερο τέμπο, με αποτέλεσμα η τροφή και οι υπόλοιπες προμήθειες να πέφτουν συνεχώς.

Ακόμα ένα στοιχείο που προσθέτει η υπαρξη πραγματικού χρόνου στο παιχνίδι, είναι οτι ο χαρακτήρας σας, χρειάζεται και ξεκούραση μέσα στο 24ωρο για να ανταπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες. Αν πρέπει βέβαια να μείνει λίγο ακόμα ξυπνιος οι λύσεις είναι γνωστές: Φαι, painkillers, και άγιος ο Θεός.

Τελείωνοντας να σας ενημερώσω και για το Actιοn κομμάτι του τίτλου αφού οπως σας είπα στην αρχή πρόκειτε για Sandbox Game. Οταν χρειαστεί, θα τρέξετε, θα πηδήξετε(ακόμα και μέσα απο παράθυρα) και θα λιώσετε κεφάλια των πεινασμένων Zombies με το πιστό σας baseball bat. Και αν αυτά δε φτάνουν μπορείτε να καβαλήσετε ένα αυτοκίνητο, και να παρασύρετε μερικα… προβλήματα. Ο Κόσμος είναι ορθάνοιχτος, και δικός σας να το εξερευνήσετε.

Εν αναμονή της Gamescom και της PAX περιμένουμε gameplay videos αρκετά γρήγορα.To παιχνίδι σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στο Xbox 360 μέσω του LIVE Arcade και στα PC.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!