Πρώτη ματιά στα χειριστήρια (και τις λειτουργίες αυτών) του Wii U!

Η σύντομη pre-E3 παρουσίαση της Nintendo μόλις τελείωσε και έχουμε στα χέρια μας τις πρώτες πληροφορίες για τα χειριστήρια που θα υποστηρίζει η κονσόλα! Όπως είχαμε ενημερώσει τον προηγούμενο μήνα, το Wii U Gamepad (ή κοινώς το tablet χειριστήριο της κονσόλας) είναι εμφανώς ανανεωμένο με κανονικούς αναλογικούς μοχλούς, καλύτερη διάταξη των πλήκτρων, αλλά και καλύτερα grips ώστε να μην κουράζει κατά το παιχνίδι.

Πέρα από αυτό, για όσους αρέσκεστε σε old-school μονοπάτια, η Nintendo θα διαθέσει το Wii U Pro Controller, το οποίο είναι στην ουσία ένα συμβατικό χειριστήριο παρόμοιο με αυτό του Xbox360 ή του PS3. Αν κατάλαβα καλά, το Pro Controller θα είναι ασύρματο και όχι ενσύρματο σαν το Classic Controller του Wii.

Τέλος, όπως γνωρίζαμε και από πέρυσι, το Wii U θα μπορεί να συνδεθεί με όλα τα περιφερειακά του Wii, όπως Wii Remote (με MotionPlus), Nunchuk και το Balance Board!

Γυρνώντας στο βασικό controller της κονσόλας, πέρα από την οθόνη αφής θα έχει και πολλές άλλες ωραίες λειτουργίες! Κατ’ αρχάς, όπως γνωρίζαμε από το trailer του Rayman Legends, το NFC υπάρχει στο χειριστήριο και επιτρέπει την χρήση πραγματικών αντικειμένων για να αλληλεπιδρούν με την κονσόλα! Παράλληλα, με το κουμπί TV όλη η δράση μεταφέρεται στο controller, αφήνοντας την τηλεόραση ελεύθερη για οποιαδήποτε άλλη εργασία, ενώ υπαρχει η δυνατότητα χρησης του WiiPad(Wii U Pad) σαν τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης! Επίσης, το browsing γίνεται πιο εύκολο από ποτέ χάρη στο WiiPad και στην οθόνη αφής του. Τέλος, το χειριστήριο έχει και κάμερα για βίντεο κλήσεις, μικρόφωνο, αλλά και γυροσκόπια για ανίχνευση κίνησης!

Περισσότερα για το Wii U αναμένεται να μαθουμε στην Ε3 την οποία μπορείτε να δείτε εδώ ζωντανά όταν έρθει η ώρα!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.