Λεπτομέρειες για το πρώτο παιχνίδι της Bungie στην μετά-Halo εποχή!

Η υπόθεση West και Zampella είχε και παράπλευρες απώλειες, αφού έφερε στην δημοσιότητα μερικές πληροφορίες για το επόμενο project της Bungie, η οποία πλέον και για τα επόμενα 10 χρόνια θα φιλοξενείται κάτω από την στέγη της Activision!

Όπως δείχνουν τα έγγραφα που διέρρευσα, ο πρώτος τίτλος στην Bungie, Destiny, θα κυκλοφορήσει το 2013 στο Xbox360 αλλά και και στον διάδοχο αυτού, ο οποίος στο συμβόλαιο αναφέρεται σαν Xbox 720. Ενώ η έκδοση για κονσόλες της Microsoft θα κυκλοφορήσει το ’13, το συμβόλαιο αναφέρει ξεκάθαρα ότι η PS3 version θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο μετά “ώστε να βεβαιωθεί η πλήρης ισότητα μεταξύ των δύο εκδόσεων”.

Στο συμβόλαιο γίνεται λόγος για 3 παιχνίδια τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2013, στα τέλη του 2015 και στα τέλη του 2019, ενώ στα ζυγά έτη ανάμεσα θα κυκλοφορούν expansions, τα αναφερόμενα Comets. Τα Comets “θα είναι συμβατά με το Xbox360, το Xbox 720 και το Playstation 3”. Επίσης, γίνεται αναφορά και για την κυκλοφορία του παιχνιδιού σε PC. Το δεύτερο παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε Xbox360, Xbox 720, PS4 και PC (εδώ μπορούμε να δούμε ότι το 360 δεν έχει πεθάνει ακόμα, παρά την κυκλοφορία του διαδόχου).

Ενδιαφέροντες είναι και άλλες πτυχές των εγγράφων. Κατ’ αρχάς, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι αν οι τίτλοι που θα δημιουργηθούν ξεπεράσουν το φράγμα του 90/100 στο Metacritic, θα υπάρξει μπόνους 2.5 εκατομμυρίων. Επιπλέον, η Bungie δεν μπορεί να αφιερώσει περισσότερο από το 5% του δυναμικού της για δημιουργία νέας version του Marathon, του πρώτου της δηλαδή τίτλου.

Κάνοντας μία σούμα®. Καθαρή συνεργασία με την Microsoft στην προώθηση του παιχνιδιού, καθυστέρηση έκδοσης PS3, λογικά θα το δούμε και στα PC, ενώ το Xbox720 θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2013 και το PS4 μέχρι το 2015. Ενδιαφέρον!

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες συμβόλαιο εδώ :)

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.