Κατεβάζει ρολά η EA Hellas!

Μια αναπάντεχη και πολύ δυσάρεστη κατάληξη…

Η εγχώρια αγορά βιντεοπαιχνιδιών και όχι μόνο, σήμερα υπέστη σοβαρό πλήγμα αφού όπως έγινε γνωστό, η EA Hellas “κατέβασε ρολά”, ύστερα από απόφαση του κύριου στούντιο της EA, για στρατηγικούς λόγους. Λόγο της περιόδου, θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι η παραπάνω κατάληξη έγινε για οικονομικούς λόγους, παρόλο που η EA Hellas θεωρούταν επιτυχημένο μικρό γραφείο με λίγους εργαζομένους(για τα δεδομένα της EA, τουλάχιστον). Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να ευχηθούμε στους πλέον άνεργους εργαζομένους της καλή τύχη στην εύρεση της επόμενης εργασίας τους αφού πρώτα εκφράσουμε για μία ακόμα φορά την λύπη μας για το κλείσιμο του γραφείου με το οποίο και συνεργαζόμασταν.

Για την ιστορία, αξίζει να πούμε ότι η EA Hellas ήταν από τις λίγες εταιρίες που λειτουργούσαν με επίσημο τμήμα και όχι μέσω αντιπροσώπου στη χώρα μας, ενώ ήταν υπεύθυνη για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου, της Τουρκίας, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Αυτό που τη διέκρινε ήταν οι πολλές και συχνές εκδηλώσεις που πραγματοποιούσε στις μεγάλες πρωτεύουσες της χώρας μας, καθώς και οι συνεχείς εκπτώσεις και χαμηλές τιμές(π.χ. Battlefield 3, 30€ στο λανσάρισμα) που προωθούσε στην ελληνική αγορά.

Όσο για το ποιος θα διανέμει τα προϊόντα της EA στην Ελλάδα, η απάντηση ακούει στο όνομα EA UK, το Βρετανικό δηλαδή, τμήμα της εταιρείας, ενώ οι επιπτώσεις στα ανάλογα events που πραγματοποιούσε το γραφείο είναι άγνωστες. Όσο για το εάν θα διανέμει κάποια κομμάτια και η προηγούμενη διανομέας, CD Media, παραμένει επίσης άγνωστο. Παρόλα αυτά, θα είναι λογικό να σταματήσουν events όπως το EA Challenge που σημάδευσαν την ελληνική αγορά βιντεοπαιχνιδιών, πράγμα που μας προκαλεί λύπη. Εμείς θα προσπαθήσουμε στις επόμενες μέρες να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους της αντιπροσωπείας ώστε να ξεκαθαρίσουν κάπως τα πράγματα. Στον αντίποδα όμως, η είδηση αυτή καλό θα ήταν να μας κάνει να αναλογιστούμε την ευθύνη μας στην εν λόγω κατάληξη, καθώς και της επιπτώσεις της πράξης μας την επόμενη φορά που θα παραγγείλουμε κάτι “απ’ έξω”.