E3 2012: Τι δεν θέλουμε να δούμε!

Λιγότερο από μία βδομάδα έμεινε κυρίες και κύριοι για την έναρξη της Ε3 και την συνέντευξη τύπου της Microsoft (ετοιμάζω πίτσες και μπύρες!) και σκοπεύω να γράψω μερικά αρθράκια για το τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε να δούμε στην Ε3, δίνοντας συμβουλές στις εταιρίες!

Αγαπητή Microsoft,

Καλό το Kinect, ωραίο το Kinect, έξυπνο το Kinect, χρήσιμο το Kinect, βολικό το Kinect, πρωτοποριακό το Kinect, αλλά νισάφι πια! Ποιος θα κάτσει να δει Ε3; Το 6χρονο κοριτσάκι που παίζει Kinectimals ή ο μέσος casual gamer που παίζει 2 παιχνίδια τον χρόνο (καλά, εδώ που τα λέμε ίσως και την δει αυτός, ελέω Black Ops 2); Τα άτομα που παρακολουθούν τις συνεντεύξεις τύπου είναι gamers που ασχολούνται με το άθλημα και την βιομηχανία του gaming. Θέλουν να δουν παιχνίδια. Ναι παιχνίδια. Όχι Kinect παιχνιδάκια. Όχι Kinect apps. Όχι apps γενικότερα!

Α, επίσης, βάζεις που βάζεις apps σαν το Youtube, θυμήσου και τις εκατομμύρια ψυχές που δεν ζουν στην Αμερική και στην Αγγλία και φέρε τις εκεί που υποστηρίζεται επισήμως το Xbox Live! Έλεος πια!

Και κάτι άλλο. Μην δεν δω καινούρια αποκλειστικά παιχνίδια για την κονσόλα! Καλό το Halo 4, αλλά ένα παιχνίδι για την περίοδο μέχρι την επόμενη Ε3 δεν φέρνει την άνοιξη. Έχεις μια χαρά εταιρίες που συνεργάζεσαι και αντί να δώσεις τα κονδύλια στην Remedy να φτιάξει το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Alan Wake, τα δίνεις στην Activision για να βγάζει τα map packs των Call of Duty λίγες μέρες νωρίτερα στο Xbox! Λες και κάτι θα γίνει αν βγουν παντού την ίδια μέρα κυκλοφορίας! Αυτά για σένα, ακολουθούν οι υπόλοιπες, δεν είσαι μόνη!

Αγαπητή Nintendo,

Όταν πάμε να παρουσιάσουμε κονσόλα, δείχνουμε την κονσόλα. Μέχρι το τέλος της Ε3 πέρυσι δεν ήξερα αν το Wii U ήταν κονσόλα ή χειριστήριο για το Wii. Πραγματικά αν δεν υπήρχαν τα hands-on site εξωτερικού, δεν θα γνώριζα ακόμα αν τελικά το Wii U είναι κονσόλα!

Επίσης, όταν δείχνουμε κονσόλα, λέμε τα τεχνικά της χαρακτηριστικά και την τιμή της. Πίστεψέ με, καλύτερα να το πεις μια και έξω, παρά να αρχίζουν οι φήμες να οργιάζουν για την τεχνολογία που φοράει το σύστημα και την τιμή που θα κοστίζει. Τέλος, καλό θα ήταν να δείξεις και 1-2 on-stage demo όπως κάνουν οι άλλες εταιρίες, και όχι να δείξεις μερικά trailers τα οποία -όπως έγινε γνωστό- δεν έχουν δημιουργηθεί καν από footage της έκδοσης του Wii U!

Α, και το 3DS, καλό, χρυσό, ωραίο. Αλλά μήπως είναι υπερβολικό να τρως την μισή ώρα της παρουσίασης για τα παιχνίδια του; Ελπίζω φέτος να αφήσουν χρόνο στο Wii U και να μην είναι τόσο βιαστική η παρουσίασή του!

Αγαπητή Sony,

Από εσένα δεν θέλω τίποτα το ιδιαίτερο, απλά η περσινή Ε3 δεν είχε προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο ώστε να πω μετά την λήξη της ότι άξιζε το ξενύχτι και η καθυστέρηση (4.30 τα χαράματα ξεκίνησε η τσούλ@!). Δείξε κάτι ρε παιδί μου. Κάτι σαν το νέο Project της Quantic Dream, κάτι που να μην περιμένει ο καθένας πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου!

Ότι είπα για την Ninty στα φορητά ισχύει και για εσένα, αλλά εσύ λογικό είναι να θες να προωθήσεις το Vita καθώς οι πωλήσεις του δεν είναι και ιδιαίτερα καλές τώρα τελευταία!

 

Συνολικά, αυτό που θέλω φέτος είναι καλύτερη προετοιμασία από πλευράς εκθετών αλλά και των υπηρεσιών που προβάλλουν live τις press conferences. Πέρυσι για τα πρώτα λεπτά της Microsoft δεν είχαμε ήχο (χάσαμε και το MW3 demo :P), ενώ η ανάλυση ήταν αρκετά κατώτερη από HD. Από Ubisoft και μετά βέβαια δεν είχαμε προβλήματα!

Αυτά που λέτε. Εσείς τι δεν θέλετε να δείτε στην Ε3;

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.