Η Remedy μιλάει ανοιχτά για το Alan Wake’s American Nightmare στα PC και PS3!

Ο Oskari Hakkinen, επικεφαλής της Remedy και υπεύθυνος για το franchise Alan Wake, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Eurogamer μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο μεταφοράς του Alan Wake’s American Nightmare στα PC και PS3, δίνοντας ελπίδες για τους PC Gamer που μόλις τέλειωσαν το πρώτο και δεν βλέπουν την ώρα(σαν και το λόγω του γραφών). “Το PC Gaming είναι μέρος της κληρονομιάς μας. Θα το κάνουμε αν γίνετε”. δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκτός των άλλων, είπε τον λόγο που δεν βγαίνει το Alan Wake’s American Nightmare στο PSN: “Παρόλο που εμείς έχουμε πλέον τα δικαιώματα του IP, η μηχανή μας είναι σχεδιασμένη για το Xbox, εκτός του ότι δεν θα το καταφέρναμε αφού θα ήθελε πολύ καιρό ακόμα για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Εκτός αυτών, έχουμε αναπτύξει κάποια σχέση με τη Microsoft. Τους δείξαμε το παιχνίδι αρχικά και ξετρελάθηκαν. Από τη στιγμή που έχουμε αυτή τη σχέση, τα πάντα είναι πιο εύκολα. Έχει αναπτυχθεί κοινός σεβασμός και όταν κάτι τρέχει, ‘ρίχνουμε’ ένα τηλεφώνημα και έχουμε απόκριση ‘αφού κάνετε σχετικά καλή δουλειά, ελάτε και δείξτε μας'”.

“Οι διαπραγματεύσεις με τη Microsoft για το American Nightmare ήταν πολύ διαφορετικές σε σχέση με αυτές της αποκλειστικότητας του πρώτου” είπε ο Hakkinen υπονοώντας ότι το οι PC Gamers θα πρέπει να ετοιμάζουν τα λεφτά τους από τώρα! “Είχαμε κάνει πολλά πράγματα πριν προσεγγίσουμε τη Microsoft. Είχαμε το παιχνίδι σχεδόν έτοιμο. Εμείς χρηματοδοτήσαμε τον τίτλο(American Nightmare). Ήταν σαν έτοιμο. Οι διαπραγματεύσεις ήταν τελείως διαφορετικές(από του πρώτου Alan Wake)”. Το Alan Wake κυκλοφόρησε στις 16 Φεβρουαρίου στα PC και την άποψη του Xgamers μπορείτε να την διαβάσετε εδώ, ενώ το Alan Wake’s American Nightmare στις 22 Φεβρουαρίου αποκλειστικά για Xbox 360 και την άποψη του Xgamers μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.