Συνεχίζει με Alan Wake η Remedy, σήμερα ο πρώτος τίτλος στο Steam

Σήμερα ο πρώτος τίτλος της φινλανδικής εταιρίας θα εμφανιστεί στο Steam, ενώ σε μία βδομάδα το American Nightmare έρχεται να βάλει φωτιά στο Xbox Live Arcade! Σε συνέντευξη του Oskari Hakkinen, επικεφαλής του τμήματος development στην Remedy, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η εταιρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το franchise.

“Από πλευράς ανάπτυξης, χρειάζονται 5 χρόνια για να δημιουργήσεις την μηχανή, τα εργαλεία, την τεχνολογία, μία επιτυχημένη ιστορία, τους πρωταγωνιστές και του NPCs. Όταν γίνουν αυτά, τα υπόλοιπα είναι ευκολότερα. Το βλέπουμε με το American Nightmare που μας πήρε μόλις 8 μήνες και όμως αλλάξαμε ολόκληρο το setting.”

Για το μέλλον της σειράς ανέφερε ότι το Alan Wake θα παραμείνει στο Xbox360 (όσον αφορά τις κονσόλες).

“Ξέρω ότι τα Alan Wake και American Nightmare δεν θα τα δείτε ποτέ σε κονσόλα Playstation. Είναι αποκλειστικότητες του Xbox360 (console exclusivity). Σε ότι αφορά το μέλλον της σειράς, δεν υπάρχουν σχέδια για multiplatform παιχνίδι. Τέτοια σχέδια δεν υφίστανται.”

Το Alan Wake γίνεται διαθέσιμο στο Steam σε λίγες ώρες, θα τον αγοράσετε;

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.