Star Wars: The Old Republic -Preview/Beta

 

Το αριστούργημα της Bioware άνοιξε τις πόρτες του για ένα μεγάλο beta weekend. Είναι “WoW killer”; Θα το δούμε…

Επιγραμματικά (μιας και διαβάζετε preview ενός παιχνιδιού που είναι ακόμα σε beta) λοιπόν τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού σε 10 απλά πραγματάκια:

1. Κάθε class ακολουθεί άλλο storyline, στην αρχή τουλάχιστον.

2. Οι συνομιλίες με npc γίνονται σε cinematics! Μέχρι τώρα τα mmos αρκούνταν σε παράθυρα διαλόγου, στο TOR όλα είναι βίντεο. Ναι, ναι, με voice over, lip-sync και τα πάντα!

3.  Οι συνομιλίες μέσα στα cinematics είναι μονόδρομος…ΝΟΤ! Κάθε φορά που ο ήρωας θέλει να απαντήσει σε κάτι έχει 3 διαφορετικές επιλογές. Πως ήταν στο Mass Effect; Αυτό. Πολλές φορές οι επιλογές περιέχουν μια Light Side απάντηση, μια Dark και μια neutral.

4. Η μπάρα alignment έχει θέση και εδώ. Το ότι επιλέξατε Jedi δε σημαίνει πως πρέπει να φέρεστε καλά. Οι έκπτωτοι Ιππότες της Φωτεινής Πλευράς υπάρχουν. Όπως και οι μετανιωμένοι Sith, οι διαβολικοί Smugglers και τα λοιπά.

5. Ομαδικά questlines από την αρχή ως το τέλος.

6. Το grinding είναι απών. Σπάνια (έως ποτέ) θα συναντήσετε αποστολή “φέρε 10 βίδες droideka. Όσα είδα έχουν συνοχή και νόημα. Κατά τη διάρκεια ενός quest ίσως δείτε bonus sub-quest με grinding περιεχόμενο για extra xp του στυλ “σκότωσε 10 droids” αλλά συνήθως ο αριθμός είναι ίσος ή λίγο πιο μεγάλος από τον αριθμό των εχθρών που θα συναντήσετε μέχρι το κανονικό quest location. Μία η άλλη πάει.

7. Κάθε class χωρίζεται σε 2 specializations και κάθε specialization έχει 3 skill trees. Διαλέγουμε και 3  crew skills από συνολικά 14. Πολλοί συνδυασμοί…

8. Ο ήχος είναι αντάξιος του επιπέδου που περιμένουμε, δυνατός όπου πρέπει και αντίστροφα.

9. Τα γραφικά πανέμορφα, δεν κουράζουν ούτε είναι μονότονα. Ότι πρέπει.

10. Αρκετά μεγάλο character customization. Δύσκολα θα βρείτε χαρακτήρα ίδιο με το δικό σας.

 

Το παιχνίδι έρχεται 20 Δεκεμβρίου για τους απλούς θνητούς και 15 για τα preorder. Σύντομα full review!

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.