Χάκαραν και το Steam!

Μετά την επίθεση των Anonymous στο Playstation Network, το Steam προστίθεται στην λίστα με τις gaming υπηρεσίες που παραβιάστηκαν από hackers!

Όπως παραδέχθηκε η ίδια η Valve, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών υποκλάπηκαν, συμπεριλαμβανομένου του username-password και των αριθμών πιστωτικών καρτών! Αν έχετε Steam, καλύτερα να αλλάξετε τους κωδικούς σας! Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρίας:

“Μάθαμε ότι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων του Steam, εκτός από τα forum. Η βάση αυτή περιείχε πληροφορίες όπως usernames, κρυπτογραφημένα passwords, κατάλογο αγορών, διευθύνσεις email και κατοικιών και κρυπτογραφημένους αριθμούς πιστωτικών καρτών. Δεν έχουμε στοιχεία ότι εκλάπησαν κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών, ή άλλα προσωπικά δεδομένα, ή ότι έσπασε η προστασία των αριθμών ή των password. Συνεχίζουμε τις έρευνες.
Δεν έχουμε στοιχεία κακόβουλης εκμετάλλευσης πιστωτικών καρτών αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, παρακαλείστε να ελέγχετε την δραστηριότητα και τις ενημερώσεις των καρτών σας.
Γνωρίζουμε ότι μόνο μερικοί λογαριασμοί στα forum έχουν παραβιαστεί, αλλά καλό είναι όλοι οι χρήστες των forum να αλλάξουν τα passwords τους την επόμενη φορά που θα εισέλθουν. Αν έχετε χρησιμοποιήσει το password των forum του Steam σε άλλους λογαριασμούς, καλό είναι να αλλάξετε και αυτά.”

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.