Call of Duty: Black Ops: Rezurrection

Είχα γράψει: όχι άλλο κάρβουνο, αλλά όπως φαίνεται, χρειάστηκα κι’ άλλο, αλλιώς δεν εξηγείτε το πως “έπεσα θύμα” της “αγαπημένης” μου Activision και αγόρασα το Rezurrection. Μου αρέσουν τόσο πολύ τα zombie; Έχω λεφτά και δεν ξέρω τι να τα κάνω; Πείτε το όπως θέλετε. Πάντως να ξέρετε ότι το Rezurrection, είναι το καλύτερο DLC για το Black Ops. Όχι, όμως τόσο καλό ώστε να δικαιολογεί την τιμή του. 

Τι είναι, λοιπόν, το Rezurrection; Πολύ απλά, είναι το τέταρτο DLC για το Black Ops σε τιμή(όπως και τα προηγούμενα) γύρω στα 15€. Το “άρμεγμα”, λοιπόν συνεχίζεται, μόνο που αυτή τη φορά δεν περιέχει multiplayer χάρτες αλλά μόνο zombie χάρτες και συγκεκριμένα αυτούς του World at War(τέσσερις) και έναν ολοκαίνουριο ονόματι Moon όπου όπως καταλαβαίνετε από το όνομα του, φέρνει τα zombies στο φεγγάρι. Έτσι, σε αυτό το Map Pack μπορεί πολύ εύκολα να γίνει σύγκριση με τους παλιούς χάρτες και να δούμε την εξέλιξη του παιχνιδιού στον τομέα, όπου από μία προσθήκη τελευταίας στιγμής στο World at War, κατέληξε σήμα κατατεθέν της Treyarch.

Ο Moon λοιπόν φέρνει τα zombie στο φεγγάρι, με τους παίχτες να ξεκινούν από ένα διαστημικό σταθμό στη γη και όπου μέσα από ένα teleporter μεταφέρεστε σε μια βάση στο φεγγάρι. Για πρώτη φορά ο παίχτης δεν ξεκινάει με τον πρώτο γύρο, καθώς στη γη θα αντιμετωπίσετε άπειρα zombie έως ότου αναγκαστείτε να φύγετε για το φεγγάρι. Έτσι, μπορείτε εκτός του κλασσικού mode να προσπαθήσετε να σπάσετε το ρεκόρ αντοχής σας. Άξιο αναφοράς, είναι ότι στη γη υπάρχει το Pack-a-Punch Machine, και ένα εναλλασσόμενο μηχάνημα perk-a-cola, όπου τυχαία κάθε φορά εναλλάσσονται τα Juggernog(ή αλλιώς Juggernaut) με το Speed Cola, άρα είναι απαραίτητο να επιστρέψετε.

Σας φάνηκε τεράστια η Call of The Dead; Λογικό, μόνο που αυτή είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη, όπως επίσης και πολύ πιο δύσκολη. Το γεγονός ότι είναι στο φεγγάρι, σημαίνει ότι δέχεστε τις απαραίτητες πιέσεις, καθώς επίσης η στολή σας(την οποία χρειάζεται αρχικά να βρείτε λόγο έλλειψης οξυγόνου) σας κάνει πιο βαριούς και κάνει το έργο σας πιο δύσκολο(πιο αργό περπάτημα, μείωση όρασης, χαμηλοί ήχοι κτλ). Μάλιστα, η μηδενική βαρύτητα σας κάνει(εσάς και τα zombie) να πηδάτε πιο ψηλά και να κινείστε γενικώς περίεργα, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό.

Ο χάρτης λοιπόν αυτός φέρει καινοτομίες όπως ένα καινούριο perk ονόματι Mule Kick το οποίο σας επιτρέπει να κουβαλάτε 3 όπλα συνολικά, νέο εξοπλισμό όπως ένα μηχάνημα που σας επιτρέπει να χακάρετε διάφορα αντικείμενα όπως το random box καθώς και δύο νέα όπλα: το Wave Gun και και μία βόμβα που έχει κάθε φορά διαφορετικές επιδράσεις, οι οποίες μπορούν από το να σας βοηθήσουν(μαύρη τρύπα κ.α.), έως και να σας επιβαρύνουν(μηδενισμός πόντων κ.α.). Ο σχεδιασμός του φεγγαριού είναι πολύ καλός, καθώς επίσης υπάρχει σενάριο(από τα easter eggs). Πολλές φορές βρήκα τον εαυτό μου να εξερευνάει το φεγγάρι μέχρι να το μάθει, πράγμα που πολλές φορές προκάλεσε το θάνατο μου. Τέλος, να πούμε ότι υπάρχει ένα zombie – αστροναύτης που εάν σε πιάσει σε τηλεμεταφέρει σε ένα τυχαίο μέρος.

Οι άλλοι τέσσερις χάρτες του World at War(Nacht der Untoten, Verrückt, Shi No Numa, Der Riese) είναι κλασσικοί και προσφέρουν πραγματική διασκέδαση και χαλάρωση όντας μικροί κι εύκολοι. Ακόμα και ο Nacht der Untoten που θα μπορούσε να θεωρηθεί ο πιο δύσκολος(απουσία pack-a-punch και perk-a-cola) είναι απλός και χαλαρός. Έτσι, οι τελευταίοι χάρτες του Black Ops κοντεύουν να χάσουν αυτή τη μαγεία που έχουν οι παλιότεροι και να σταματήσουν να είναι τόσο ευχάριστοι. Αυτό που τελικώς αποδεικνύεται είναι ότι όσο πιο πολλά προστίθενται, σε αυτό το mode, τόσο το χάνει τη μαγεία του. Η μόνη διαφορά με τους παλιούς χάρτες, είναι ότι στους remade το random box περιέχει όπλα του Black Ops καθώς και το αρχικό όπλο και κάποιοι φωτισμοί. Τα όπλα στους τοίχους παραμένουν ίδια και εκεί είναι που δημιουργούνται κάποια προβλήματα κυρίως με το dolphin diving. Επίσης η μεταφορά στο PC έχει κάποια προβλήματα με αρκετά frame drops.

Η ερώτηση που θα ήταν λογικό να μου κάνετε είναι εάν αξίζει να πάρετε το DLC εάν έχετε το WaW. Η απάντηση είναι όχι δεδομένης της τιμής του. Όπως είπα και στην αρχή είναι όντως το καλύτερο DLC για το Black Ops, όμως δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα λεφτά του και αυτός είναι κι ο λόγος που παίρνει αυτό τον βαθμό. Εάν όμως “καίγεστε” για zombies, καλό θα ήταν να προτιμήσετε αυτό το DLC αντί των άλλων, άλλωστε το BO πλέον το παίζω μόνο για τα zombies. Να αναφερθεί ότι με ένα τρόπο αυτοί οι πέντε χάρτες συνδέονται μεταξύ τους! Μαζί με το Rezurrection παίρνετε δώρο όλα τα soundtracks των zombies όπου καλό είναι να τους ρίξετε μια ματιά.