Update στο Android Market. Paid εφαρμογές και στην Ελλάδα!

Η Google έκανε επιτέλουν το αποφασιστικό βήμα για να ανεβάσει αρκετά σκαλιά την ποιότητα του Android Market, και ενεργοποίησε τις paid εφαρμογές σε 99 πρόσθετες χώρες, μία εκ των οποίων είναι η Ελλάδα!

Τώρα πλέον όταν επισκέπτεστε μέσω του κινητού σας το ηλεκτρονικό κατάστημα του Android, θα μπορείτε με τη βοήθεια μιάς πιστωτικής κάρτας να αγοράσετε όλες τις εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν, και μέχρι πρότινος ήταν μη προσβάσιμες.

Τα νέα είναι ακόμα καλύτερα για τους Developer, αφού εκτός του ότι θα μπορούν να πωλούν ακόμα και στην Ελλάδα της εφαρμογές τους(ειδικά οι Έλληνες Developer, που τώρα αναμένω να ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερο) έχουν πλέον στη διάθεση του 4gb για να ανεβάσουν την κάθε εφαρμογή τους. Για την ακρίβεια θα μπορούν να ανεβάσουν apk μεγέθους εώς 50mb και δυό ξεχωριστά αρχεία μέχρι 2gb το καθένα που θα κατεβαίνουν ξεχωριστά.
android greek paid apps android greek paid apps

Εκτός των εφαρμογών υπάρχουν και μερικές ακόμα αλλαγές στο Market, όπως ηλικιακή αξιολόγηση(και φίλτρο αναζήτησης με αυτή), αλλα και 5 νέες κατηγορίες, όπως top Free, top Paid, κτλ.

Τέλος τα 15 λεπτά που έχετε στη διάθεση σας για να επιστρέψετε μια paid εφαρμογή, θα ξεκινούν να μετράνε αντίστροφα πλέον από το τέλος της εγκατάστασης και μετά, και όχι από την αρχή του κατεβάσματος.

Ολες οι προσθήκες κινούνται προς τη σωστή κατευθυνση για να αναβαθμίσουν ουσιαστικά το Android Market, προσδίδοντας έτσι δυναμική στη Google σε ένα τομέα που για την ώρα υστερεί σημαντικά απέναντι στην Apple και το Store της.

Μοναδικό παράπονο που έχω, είναι ότι η μόνη λύση για πλήρωμή είναι πιστωτική κάρτα. Paypal, ή ίσως και χρέωση του δικτύου θα ήταν καλοδεχούμενα.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!