Go Launcher EX: Αλλάξτε τη φάτσα του Android σας

Ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του android απέναντι στον ανταγωνισμό, αλλά  και από τα πιο χαρακτηριστικά του γνωρίσματα σαν λειτουργικό είναι η (πάμε όλοι μαζί με μια φωνή) παραμετροποίηση! Το πρώτο και το κύριο που μπορείτε να αλλάξετε για να φέρετε το Android σας, οσο πιο κοντά στο προσωπικό σας γούστο γίνεται, δεν είναι άλλο από το ίδιο το Launcher. Ας δούμε μια δωρεάν και ποιοτική επιλογή λοιπόν: Go Launcher EX.

Το Launcher είναι η «φάτσα» της συσκευής σας και το συντριπτικό ποσοστό το UI της. To Go Launcher έρχεται για να σας προσφέρει πολλές αλλαγές και πραγματικά πάρα πολλές ρυθμίσεις για το κάθε τι στην οθόνη σας, ωστε το κινητό σας να γίνει μια συσκευή η οποία θα βολεύει 100% εσάς.

Εμφανισιακά το Go Launcher είναι αρκετά «μοντέρνο» με μπόλικα εφέ ενεργοποιημένα εξ’αρχής και αρκετά περισσότερα διαθέσιμα για ενεργοποίηση σε συνάρτηση με τα θέλω τα δικά σας, και τις αντοχές της συσκευή σας.

Αρχικές οθόνες
Μπορείτε να προσθέσετε θεωρητικά δεκάδες οθόνες(πρόσθεσα 17 χωρίς πρόβλημα) αλλα μπορείτε να μείνετε και με μονάχα μία με την ρυθμιση αυτή να γίνεται εξαιρετικά εύκολα.

Παρατετεμένη πίεση σε μια από τις οθόνες προβάλει το γνωστό μενού προσθήκη Widget και αλλαγής Wallpaper. Στο Go Launcher ex υπάρχει και μια κατηγορία με το Go Widgets τα οποία μέχρι τώρα είναι 3(task Manager, Messages, και Contacts ) και μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν από το Android Market.

Κάθε Widget,εικόνα, συντόμευση, η οτιδήποτε άλλο  που προσθέτετε σε μια από τις οθόνες του Go Launcher, μπορεί να τροποποιηθεί σε μέγεθος με παρατεταμένη πίεση πάνω του, ενώ αυτός είναι και ο ένας από τους δυο διαθέσιμους τρόπους διαγραφής. Ο άλλος είναι να πιέσετε παρατεταμένα ότι θέλετε να διαγράψετε, και να το κάνετε Drag στο κάτω μέρος της οθόνης που εμφανίζεται ένας κάδος ανακύκλωσης.
Τα πλήκτρα γρήγορης εκκίνησης στο κάτω μέρος, είναι 5, αλλα μπορείτε με ένα απλό Drag προς τα δεξιά, να εμφανίσετε άλλα 10. Αν 5 είναι αρκετά μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή αυτή.

Τέλος ο Go υποστηρίζει πλήρως Skins, αρκετά από τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω του Android Market και αλλάζουν αρκετά την εμφάνιση του Launcher.

Application List
Αν τα πράγματα σας φαίνονται πολύ καλά στις αρχικές οθόνες περιμένετε μέχρι να δείτε τη λίστα με τις εφαρμογές!

Πατώντας λοιπόν το κεντρικό κουμπί που σας οδηγεί στις εφαρμογές, έχετε την επιλογή να δείτε τις εφαρμογές , σε προσανατολισμό τοπίου, ή πορτραίτου. Η δεύτερη είναι η κλασσική προβολη του Android Launcher  στον οποίο κάνετε Scroll προς τα κάτω, ενώ ο προσανατολισμός τοπίου μοιράζει τις εφαμοργές σας σε «σελίδες» με κάθε σελίδα να χωραει σε μορφή πλέγματος, από 3Χ3 ως 5Χ5 εφαρμογές. Πατώντας παρατεταμένα μια εφαρμογή τα εικονίδια αρχίζουν να κουνιούντε(χωρίς πλάκα) δίνοντας σας δυο επιλογές. Αρχικά μπορείτε να μεταφέρετε τις εφαρμογές σε όποια θέση θέλετε, ώστε να τις βάλετε με τη σειρά που θέλετε, ενώ πατώντας το Χ που εμφανίζεται πάνω δεξιά από κάθε εφαρμογή, μπορείτε να της απεγκαταστήσετε!

Η λίστα των εφαρμογών, υποστηρίζει και τη δημιουργία φακέλων, μέσω στους οποίους μπορείτε να προσθέσετε όμοιες εφαρμογές για να βάλετε σε μια τάξη τις εφαρμογές σας ειδικά αν είναι πάνω από 2-3 οθόνες.

Εκτός από την παρουσίαση των εφαρμογών σας, στην ίδια οθόνη υπάρχουν δυο έξτρα και πολύ χρήσιμα tabs. To ένα είναι οι πρόσφατες εφαρμογές που τρέξατε, για να βρείτε εύκολα μια που τρέξατε πριν από ένα μικρό χρονικό διάστημα, ενώ το άλλο είναι ένας πλήρης task manager μέσω του οποίου μπορείτε να διαχειριστείτε τις εφαρμογές που τρέχουν.

Ρυθμίσεις
Οι ρυθμίσεις και οι επιλογές του Go Launcher είναι πραγματικά πάρα πολλές και θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες για να τις αναφέρω, για αυτό θα το αφήσω σε εσάς να τις ανακαλύψετε.  Μια από αυτές που θα σας αποκαλύψω επειδή πραγματικά είναι χρήσιμη, είναι η δυνατότητα να κάνετε Backup και Restore OOOOΛΑ τα settings της εφαρμογής, και έτσι δε χρειάζεται να το ξανά-ρυθμίζετε από την αρχή κάθε φορά που κάνετε επαναφορά ρυθμίσεων ή αλλάξετε rom.

Μετά από πολύ καιρό συμβίωσης μαζί του, είμαι πεπεισμένος ότι ο Go είναι ένας από τους καλύτερους(αν όχι ο καλύτερος)εναλλακτικός Launcher, ακόμα και ανάμεσα σε αυτούς που  είναι επι πληρωμή. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για μένα, είναι στους 6-7 μήνες που το χρησιμοποιώ, το πρόγραμμα αναβαθμίζεται συνεχώς, με συχνότητα λίγων ημερών, και ελάχιστες είναι οι φορές που αφορούν μόνο διορθώσεις bugs, αφού συνεχώς  προστίθενται νέα χαρακτηριστικά στον πυρήνα της εφαρμογής.

 

Ο Go Launcher και όλα τα συμπράγκαλα τους(themes, Widgets κτλ) είναι διαθέσιμα εντελώς δωρεάν μέσω του Android Market

[app]com.gau.go.launcherex[/app]

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!