Ε3 2011: Τι θα δούμε και που θα τα δούμε;

Η Ε3 πλησιάζει απειλητικά, και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην είχαμε ετοιμάσει ένα άρθρο σχετικά με τις πιθανές ανακοινώσεις που θα κάνουν οι τρεις μεγάλες εταιρίες. Η Ε3 θα ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου, ενώ πληροφορίες για ακριβείς ώρες και ημερομηνίες παρουσιάσεων μπορείτε να βρείτε στο forum.

 

Microsoft

Η Microsoft θα ανοίξει την αυλαία των παρουσιάσεων. Κρίνοντας απο τις συνεντεύξεις τύπου που είχε τα προηγούμενα χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι θα έχει αρκετές εκπλήξεις, αφού η εταιρία συνηθίζει να κρύβει καλά τα μυστικά της μέχρι και την τελευταία στιγμή. Το 2009 είχαμε το Final Fantasy 13, που μέχρι τότε ήταν PS3 exclusive αλλά και το Project Natal (σημερινό Kinect). Φυσικά, το Modern Warfare 2 είχε την ολοκληρωτική αποκάλυψη με gameplay demo πάνω στην σκηνή.

Το 2010, είχαμε την επίσημη ονομασία του Kinect, gameplay απο το Gears of War 3, αρκετά παιχνίδια για το λανσάρισμα του Kinect, gameplay απο το Halo Reach, μικρή παρουσίαση του Metal Gear Solid Rising και φυσικά gameplay demo του Black Ops. Η παρουσίαση έκλεισε αποκαλύπτοντας το μυστικό της Microsoft. Το ανανεωμένο XBOX360 S που κυκλοφορεί σήμερα!

Φέτος, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι εκεί θα παρουσιαστεί και το Modern Warfare 3. Επίσης, σίγουρα θα δούμε το Project Kingdom που είχε γίνει teased πέρυσι. Απο εκεί και πέρα, πιθανή ειναι η παρουσίαση του νέου Alan Wake της Remedy, νέο gameplay του Gears 3, εκτενής παρουσίαση του Forza 4 μαζί με το Kinect και ποιος ξέρει τι άλλο!

Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε και αρκετές προσθήκες στο XBOX Live όπως κάθε χρονιά, ενώ σίγουρα θα πάρουμε μία γεύση για το επόμενο dashboard update.

Sony

Την σκυτάλη παίρνει η Sony, όπου σίγουρα θα δούμε αναλυτικά το νέο της φορητό σύστημα, NGP, ενώ λογικό είναι να δούμε τα πρώτα παιχνίδια της κονσόλας. Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας πιθανώς να μας τα πούνε.

Μετά, σίγουρα θα παρουσιάσουν αρκετούς τίτλους, με το Uncharted 3 να ξεχωρίζει απο την λίστα. Εδνέχεται, να δούμε και τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του Last Guardian, μιας και πέρυσι ήταν ένα απο τα παιχνίδια που δεν εμφανήστικαν καθόλου στην παρουσίαση. Πιθανώς να δούμε και το Revelations, αφού το Brotherhood αν δεν απατώμαι είχε ανακοινωθεί στην Press conference της Sony, όπως άλλωστε και το AC 2. Σίγουρα θα παρουσιαστούν και πολλά παιχνίδια, ανάμεσά τους και το πολυσυζητημένο GTA V, ίσως και το MAX Payne 3. Φυσικά, το Resistance 3 θα έχει την τιμητική του!

Πιθανή είναι η μείωση τιμής του PS3, νέα bundles παιχνιδιών και νέες υπηρεσίες για το PS+ ενώ παράλληλα θα μας λένε ότι έχουν λάβει μέτρα προστασίας για να μην επαναληφθεί η κατάσταση με τους hackers.

Nintendo

Καλώς η κακώς, τα βλέμματα είναι στραμμένα για άλλη μία φορά στην Nintendo, αφού θα παρουσιάσει καινούρια κονσόλα με κωδική ονομασία “Project Cafe”. Πολλές φήμες έχουν ακουστεί, μένει να δούμε πόσες απο αυτές ισχύουν εν τέλει. Τίτλοι για το launch θα ανακοινωθούν όπως αναμένεται, ενώ αν κρίνουμε απο την στάση της Ninty, δεν θα ανακοινώσουν τιμή στην Ε3.

Η αυλαία σίγουρα θα ανέβει με trailer του Skyward Sword (πιο epic αυτή τη φορά ελπίζουμε), ενώ θα ακολουθήσει κατα πάσα πιθανότητα και gameplay (πιο επιτυχημένο και αυτό ελπίζουμε). Ίσως να δούμε και άλλα παιχνίδια για το Wii πριν το διαδεχθεί το Project Cafe.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα ανακοινώσουν επίσης και μείωση τιμής του 3DS, αφού οι πωλήσεις έχουν πέσει αρκετά, και σίγουρα δεν ικανοποιούν την Nintendo. Τίτλοι για το σύστημα θα υπάρξουν πολλοί εκεί, με το Super Mario 3DS να ξεχωρίζει όπως είναι λογικό

 

Το Gamespot.com έχει δώσει ήδη στην δημοσιότητα τα links για τα live streams των παρουσιάσεων. Ακολουθούν οι ημερομηνίες, ώρες και οι σύνδεσμοι (σημειώστε ότι πέρυσι το gamespot είχε σοβαρά προβλήματα στην μετάδοση):

Microsoft: 6/6,  19:30 ώρα Ελλάδος, link

Sony: 7/6, 03:00 ώρα Ελλάδος, link

Nintendo: 7/6,  19:00 ώρα Ελλάδος, link

Εσείς τι περιμένετε να δείτε φέτος; Ποιες εκπλήξεις πιστέυετε ότι ετοιμάζουν οι τρεις μεγάλες εταιρίες; Θα καταφέρει το Project Cafe να κλέψει την παράσταση;

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.