Pokedroid: To Pokedex που πάντα θέλατε!

pokedroidΜέχρι τώρα η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών που σας έχω παρουσιάσει εδώ, ηταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο χρήσιμες. Ήρθε λοιπόν να σας παρουσιάσω και μια εφαρμογή που θα σας φανεί παντελώς άχρηστη, εκτός και αν είστε… κυνηγοί Pokémon!!

To Pokedroid λοιπόν είναι μια android εκδοχή του Pokedex που είχε ο στούμπας στη γνωστή σειρά Παιχνιδιών και Anime, το οποίο του έδινε πληροφορίες για κάθε pokemon που συναντούσε. Είμαι σίγουρος ότι όσοι σε μικρότεροι ηλικία ασχοληθήκατε με το παιχνίδι ή τη σειρά κινουμένων σχεδίων, σίγουρα θα ζηλέψατε το Pokedex τουλάχιστον μια φορά(εγώ που έπαιζα τα παιχνίδια, είχα φάει τις κάλτσες μου που δεν είχα ένα!)

Την εφαρμογή όμως δεν την παρουσιάζω για να βγάλω το παιδικό μου άχτι(καλά, μπορεί να το κάνω και για αυτό) αλλα επειδή πραγματικά έχω μείνει έκπληκτος, για το πόσες ώρες μπορεί να ασχολήθηκε ο Developer(Nolan Lawson) για να δημιουργήσει μια εντυπωσιακότατη μέν, άχρηστη δε εφαρμογή!

Το Pokedroid περιέχει λοιπόν στοιχεία για 649 διαφορετικά Pokémon(O_O, όταν έπαιζα εγώ ήταν 250.. πρέπει να γέρασα!)  και όταν λέω στοιχεία σίγουρα δε φαντάζεστε τι σας περιμένει!

Το κάθε Pokémon λοιπόν συνοδεύετε από μια εικονίτσα, το όνομα του, τον τύπο του(φωτιάς, νερού κτλ), το ύψος και το βάρος του(!) καθώς και μια περιγραφή. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία, και από εδώ και κάτω απλά βγάζουμε το καπέλο στον δημιουργό, αφού για ΚΑΘΕ ένα από τα 650 παρα ένα Pokémon, υπάρχουν πληροφορίες όπως:

  • Βασικά στοιχεία: Τα  αρχικά HP, επίθεση, άμυνα, Σπέσιαλ επιθεση και άμυνα,και ταχύτητα.
  • Ειδικές ικανότητες
  • Βήματα που χρειάζονται για να εκκολαφθεί από αυγό
  • Πιθανότητα να το πιάσετε με πλήρη ενέργεια απλά πετόντας μια Pokeball
  • Συντελεστές αποτελεσματικότητας απένταντι στους υπόλοιπους τύπους πόκεμον
  • Level εξέλιξης και η επόμενη μορφή
  • Κινήσεις: Ολες οι κινήσεις που μαθαίνει το Pokémon, σε πιο Level μαθαίνει τη κάθε μία, και τι τύπου είναι
  • HM’s και TM’s που είναι συμβατό το Pokemon.

Ολες οι κινήσεις, τα HM και τα TM με ένα άγγιγμα , εμφανίζουν περισσότερες πληροφορίες, όπως τη δύναμη, την ακρίβεια(accuracy) καθώς και πόσα PP καταναλώνουν ,ενώ δε λείπει και μια μικρή περιγραφη.

Σαν να μην έφτανε αυτή η τεράστια βάση δεδομένων για Pokémon, για να φέρει το Pokedroid ένα βήμα πιο κοντά στο Pokedex, ο δημιουργός του πρόσθεσε τη δυνατότητα να ακούτε αν θέλετε την περιγραφή του κάθε Pokémon από την υπηρεσία φωνής του Android σας!!
Βέβαια επειδή ο αριθμός των Pokémon είναι μεγάλος, μπορείτε να ψάξετε το αγαπημένο σας, ή να κάνετε ταξινόμηση ανάλογα με πάρα πολλά χαρακτηριστικά, ώστε να βρείτε οσα σας ενδιαφέρουν. Αν όλα αυτά σας φαίνονται βέβαια λίγα, μπορείτε να κατεβάσετε και το Pokedroid extras που προσθέτει την κραυγή του κάθε Pokémon(που μπορείτε να ορίσετε ως Ringtone) και τις πατημασιές τους!
Τέλος επειδή τα στοιχεία του παιχνιδιού, ακόμα και ανάμεσα στα ίδια Pokémon , άλλαζαν ανα έκδοση, το πρόγραμμα σας προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξετε για ποια έκδοση του παιχνιδιού θέλετε να δείτε τις πληροφορίες

pokedroid pokedroid pokedroid

pokedroid pokedroid pokedroid pokedroid

pokedroid pokedroid

 

Το Pokedroid είναι πραγματικά μια απίστευτη εφαρμογή, στην οποία ο Developer έχει ρίξει ώρες δουλειάς και αυτό φαίνεται παντού. 8-9 χρόνια πρίν θα είχα πουλήσει άνετα το αυτοκίνητου του πατέρα μου ή τον αδελφό μου για να πάρω Android(Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι) και να έχω ένα Pokedex στην τσέπη.  Αν ασχοληθήκατε ποτέ με Pokémon, δείτε το, για να νοσταλγήσετε και μόνο :P

[app=com.nolanlawson.pokedex]

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!