O Miyamoto μιλάει για το Project Cafe, νέες φήμες για την νέα κονσόλα

Ο Miyamoto παρευρέθηκε σε event του Λονδίνου, και εκεί όπως ήταν λογικό εκεί ρωτήθηκε για την φημολογούμενη κονσόλα. Προς μεγάλη μας έκπληξη, ο Miyamoto δεν απέρριψε όλες τις φήμες, κάτι που σημαίνει ότι ευσταθούν.

“Όταν λανσάραμε το Wii, δουλεύαμε στο 3DS ακόμη. Το θέμα είναι πότε θα ανακοινωθεί, αλλά μη με ρωτάτε! Κάντε υπομονή μέχρι να το αποφασίσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγονται ότι “Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Είναι λογικό ένας κατασκευαστής hardware να δημιουργεί νέα συστήματα. Πιστεύω πως χρειάζονται 5 χρόνια έρευνας για την δημιουργία νέου συστήματος, αλλά συνεχώς φτιάχνουμε κονσόλες, πολλές απο τις οποίες δεν έχετε δει”.

Το IGN συνεχίζει τις φήμες, αναφέροντας ότι η ονομασία θα είναι “Stream” (όοοχι Steam. Stream) δίνοντας ακόμη περισσότερο βάση στις φήμες σχετικά με streaming παιχνιδιών στην οθόνη του χειριστηρίου αντί την τηλεόρασης. Η τιμή του πιθανώς να κυμαίνεται απο 350€ μέχρι 400€, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο ώστε να υπάρξει stock τον Νοέμβριο όταν και θα κυκλοφορήσει.

Σχεδιαστικά η κονσόλα θα είναι στο μέγεθος του κλασσικού XBOX360, ενώ σχεδιαστικά θα προσπαθήσουν να την κάνουν σαν ένα μοντέρνο SNES..

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως όλα δείχνουν το Stream θα φοράει κάρτα γραφικών της σειράς R700 της ATI (ίσως και παραμετροποίηση αυτής), ενώ ένας ειδικός τριπύρινος επεξεργαστής δημιουργείται απο την IBM ο οποίος θα έχει την ίδια αρχιτεκτονική με αυτόν του ΧΒΟΧ360 (εύκολα και άμεσα ports με λίγα λόγια, χωρίς προβλήματα που συναντώνται στις μεταφορές παιχνιδιών στο PS3).

Η νέα κονσόλα θα βγάζει 1080p ενώ δεν αποκλείεται και η ύπαρξη 3D, αφού XBOX360 και PS3 είναι σε θέση να σηκώσουν 3D παιχνίδια

Εντυπωσιασμένοι; Μην ξεχνάτε όμως, ο Miyamoto προειδοποιεί: “Πάντως μην εμπιστεύεστε όλα όσα διαβάζετε”

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.