Alan Wake 2: Καλύτερες εκφράσεις και απο το LA Noire;

Ένα αρνητικό του Alan Wake, είναι η περιορισμένη γκάμα εκφράσεων των χαρακτήρων. Αυτό η Remedy είναι σε θέση να το αλλάξει, με την νέα τεχνολογία που έχει ήδη αναπτύξει και την έδειξε στο EDGE.

Η ακρίβεια μοντέλου και εικονικού χαρακτήρα είναι ακριβέστατη με απώλεια μικρότερη του ενός χιλιοστού. Στο demo έδειξαν τον Ilkka Villi (το μοντέλο του Alan Wake για το παιχνίδι) και σε πραγματικό χρόνο τις εκφράσεις του στο πρόσωπο του Alan..

Η τεχνολογία καλύπτει 64 διαφορετικά σημεία του προσώπου, και σύμφωνα με την Remedy είναι ικανή να αποδώσει όλες τις δυνατές εκφράσεις και μορφασμούς του προσώπου. Μάλιστα, το σύστημα αυτό μπορεί να αποδώσει τις εκφράσεις χωρίς να χρειαστεί να εγγράφουν ερμηνείες απο πραγματικούς ηθοποιούς, όπως γίνεται στο LA Noire. Η Remedy πιστεύει ότι η τεχνολογία της θα ξεπεράσει τα στάνταρ που έθεσε ο τίτλος της Rockstar

Το EDGE σχολίασε το demo (το οποίο απαγορεύεται να δώσει στην δημοσιότητα) σαν μία “σοκαριστική και θαυμάσια τεχνολογία”. Παράλληλα η Remedy θέλει να προσθέσει color mapping, μία τεχνική που αναπαριστά τις φλέβες και την ροή του αίματος κάτω απο το δέρμα του χαρακτήρα.

Το Alan Wake 2 δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αλλά σίγουρα είναι υπο ανάπτυξη και αναμένεται κάποια στιγμή στο μέλλον για το XBOX360

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.