File Expert: Οτι χρειάζεστε για τη διαχείριση των αρχείων και όχι μόνο!

To File Expert είναι ένα ακόμα πρόγραμμα στην κατηγορία των File Explorers. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τι άλλο είναι; FTP Server, Web Server, SMB Client, Task Manager αλλα και Appication Manager!
Οπως βλέπετε το πρόγραμμα είναι στην ουσία 3-4 προγράμματα μαζί, και μάλιστα ολα τα επιμέρους κομμάτια λειτουργούν απρόσκοπτα και με αρκετές επιλογές.
dΑρχικά το πρόγραμμα όπως είπαμε είναι ένας File Manager. Μπορείτε να δειτε ολα τα αρχεία της κάρτας μνήμης σας, να αντιγράψετε-αποκόψετε-επικολλήσετε, να στείλετε ολα τα είδη των αρχείων με ότι διαθέτετε στη συσκευή σας(bluetooth, wifi, mail), να δείτε τις λεπτομέρειες του κάθε αρχείου, ακόμα και να το προσθέσετε σε ένα αρχειο zip. Η πρώτη βελτίωση είναι εδώ, με τα Bookmarks.
Αν η κάρτα μνήμης σας είναι ένα χάος(η δικιά μου είναι, αφού κάθε εφαρμογή φτιάχνει και απο ένα φάκελο!) με τα bookmarks μπορείτε να προσθέσετε στα “αγαπημένα” φακέλους και αρχεία που χρησιμοποιείτε συχνά, για να έχετε άμεση πρόσβαση.

File Expert
Η αρχική οθόνη του File Expert με την toolbar ενεργοποιημένη

Ένα ακόμα κομμάτι που δίνει βάση το File Expert είναι το file sharing, και το κάνει με αρκετούς τρόπους. Αρχικά μπορείτε να ενεργοποιήσετε έναν HTTP, η FTP server για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία του κινητού σας απο τον υπολογιστή σας. Το πρόγραμμα στη χρήση του είναι ακριβώς ίδιο με το Wi-Fi File Explorer Βέβαια με το File Expert μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το FTP Server, μέ ένα Client στο PC σας, για ολοκληρωμένη πρόσβαση στα αρχεία σας.

Η πρόσβαση γίνεται και απο την ανάποδη, αφου με τη βοήθεια του SMB server μπορείτε να κάνετε Browse ολα τα αρχεία που είναι Shared στον υπολογιστή σας, και να “κατεβάσετε” όσα θέλετε.

Εκτός απο τη διαχείριση αρχείων παντώς τύπου, με το File Expert μπορείτε να διαχειριστείτε και τις εφαρμογές σας. Το πρόγραμμα εκτός απο το κλείσιμο των εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο, σας δίνει τη δυνατότητα να απεγκαταστήσετε οσες εφαρμογές δε σας χρειάζονται. Μάλιστα η επιλογή Silent Install(χρειάζεται root) σε συνδιασμό με την επιλογή Install All apk σε ένα φάκελο που έχετε αποθηκευσει ολα τα apk σας, μπορούν να εγκαταστήσουν δεκάδες εφαρμογές ταυτόχρονα χωρις την ανάγκη να βρίσκεστε απο πάνω!

Το SMB Server Application Manager Task manager HTTP Server FTP Server Folder Operation

Το File Expert είναι μια ολοκληρωμένη λύση με πάρα πολλά έξτρα, και αξίζει να κερδίσει την θέση του File Explorer σας, λόγο κυρίως των πρόσθετων λειτουργιών που προσφέρει. Ολα όσα υπάρχουν στην εφαρμογή σίγουρα αργά η γρήγορα θα σας φανούν χρήσιμα και αξίζει κάθε kb που θα δεσμεύσει απο το συστημά σας. Σημειώστε μάλιστα οτι εκτός απο εντελώς δωρεάν, είναι και η μικρότερη σε μέγεθος απο τον άμεσο ανταγωνισμό της (Astro File Manager,ES File Explorer) ο οποίος δεν προσφέρει ούτε τις μισές υπηρεσίες(εκτός ίσως απο το Astro σε συνδιασμο με τα extensions του)

[spoiler effect=”slide” show=”Permissions”]

 • Network communication
  full Internet access
  Allows an application to create network sockets.
 • Your personal information
  read sensitive log data
  Allows an application to read from the system’s various log files. This allows it to discover general information about what you are doing with the device, potentially including personal or private information.
 • Phone calls
  read phone state and identity
  Allows the application to access the phone features of the device. An application with this permission can determine the phone number and serial number of this phone, whether a call is active, the number that call is connected to and the like.
 • Storage
  modify/delete USB storage contents modify/delete SD card contents
  Allows an application to write to the USB storage. Allows an application to write to the SD card.
 • System tools
  prevent device from sleeping
  Allows an application to prevent the device from going to sleep.
  change network connectivity
  Allows an application to change the state of network connectivity.
  change Wi-Fi state
  Allows an application to connect to and disconnect from Wi-Fi access points, and to make changes to configured Wi-Fi networks.
  mount and unmount filesystems
  Allows the application to mount and unmount filesystems for removable storage.
  retrieve running applications
  Allows application to retrieve information about currently and recently running tasks. May allow malicious applications to discover private information about other applications.
 • Network communication
  view network state
  Allows an application to view the state of all networks.
  view Wi-Fi state
  Allows an application to view the information about the state of Wi-Fi.
 • System tools
  kill background processes
  Allows an application to kill background processes of other applications, even if memory isn’t low.
[/spoiler]
[android]http://market.android.com/details?id=xcxin.filexpert[/android]
ή

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!