Βρείτε,εγκαταστήστε, απεγκαταστήστε, και σώστε τα application στο Android σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τα αρχεία .apk στο Android σας. Για όσους δεν έχουν την παραμικρη επαφή, .apk είναι η κατάληξη των εφαρμογων που αναγνωρίζει το λειτουργικό του Android. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός, για το πως να βρείτε, να εγκαταστήσετε, να ξεφορτωθείτε ή να κρατήσετε αυτά τα αρχεία.
Ας τα βρούμε
Την εκθετική ανάπτυξη του λειτουργικού, ακολούθησε και η εκθετική αύξηση των εφαρμογών που δημιουργούνται για αυτο. Πλέον το Market μετρά πάνω απο 130.000 εφαρμογές που αυξάνονται διαρκως πράγμα που κάνει την ανέυρεση της κατάλληλης εφαρμογής για τη δουλειά που ψάχνετε λίγο δύσκολη.

Υπάρχουν όμως αρκετοί τρόποι να βρείτε τις καλύτερες εφαρμογές για το Ανδροιδές σας.

α) Το Market απο τη συσκευή σας.
Ο ευκολότερος και πιο άμεσος τρόπος, είναι να επισκευθείτε το Market απο τη συσκευή σας, και να εγκαταστήσετε απευθείας τις εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν.
β) Το Webmarket.
Απο τον Φεβρουάριου του 2011 είναι ανοιχτό ένα Online Marketplace απο τη Google, στο οποίο με τη βοήθεια του Google Account σας, μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές έχετε εγκαταστήσει στο Android σας, να βρείτε οσες χρειάζεστε, και με ένα απλό click, αυτές να μεταφορτωθούν αυτόματα στη συσκευή σας.
Μάλιστα αν έχετε περισσότερα απο ένα android τηλέφωνα, μπορείτε να εγκαθιστάται τα προγράμματα σε ολα σας τα κινητά μέσα σε λίγα λεπτά.
Προσοχή μόνο αφού πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ίδιο google account στο κινητό σας , και στο marketplace.
3) Απο third-party markets
Υπάρχουν αρκετά Online markets στο διαδύκτιο συνήθως με δικό τους Market App για τη συσκευή σας, όπως το Androlib, androidzoom, και το appbrain.
4) Απο blogs
Last but not least, τα blogs, όπως το angroid.info που διαβάζετε αυτή τη στιγμή. Ο όγκος των εφαρμογών που θα βρείτε σε blogs είναι αρκετά μικρότερος, αλλα κατα μεγάλο ποσοστό θα ανακαλύψετε ποιοτικές και χρήσιμες εφαρμογές με πολλές περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τη χρήση τους, απο τα Markets.

O χώρος ποτέ δεν είναι αρκετός.

Οπως σας είπα και πριν οι εφαρμογές για Android, είναι εκατοντάδες χιλιάδες, και ο πειρασμός μεγάλος. Το προβλημα όμως είναι οτι δυστυχώς όσοι έχετε έκδοση μικρότερη απο 2.2 δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές στην κάρτα μνήμης(μπορείτε δηλαδή, αλλα απαιτείτε διαδικασία και προϋποθέσεις) με αποτέλεσμα να έχετε στη διάθεση σας, μόνο τη μνήμη του τηλεφώνου, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι ανεπαρκής. Ακομα και στη 2.2 υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που δεν μεταφέρονται στην κάρτα μνήμης.

Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η απεγκατάσταση, και γίνεται οπως και ολα στο android με αρκετούς τρόπους.

α)Απο το Market.

Στο Market επιλέγοντας τις “εφαρμογές” μπορείτε να δείτε τις εγκατεστημένες στη συσκευή σας, ποιες απο αυτές μπορούν να αναβαθμιστούν σε νέα έκδοση, και τέλος να την απεγκαταστήσετε.

β)Απο το κινητό σας

Απο τις Ρυθμίσεις->Εφαρμογές->Διαχείριση των αιτήσεων, μπορείτε να εμφανίσετε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές στο κινητό σας, να τις ταξινομήσετε ανα όνομα η μέγεθος και να τις απεγκαταστήσετε. Αυτός είναι ενας πολύ καλός τρόπος να βρείτε τις μεγάλες εφαρμογές και να τις “ξεφορτωθείτε”.

3)Με εφαρμογή.

Υπάρχουν εφαρμογές για τα πάντα στο Android λέτε να μην υπήρχε για Uninstall; Αρκετές ειναι οι εφαρμογές που αναλαμβάνουν να σας εμφανίσουν ολα τα προγραμματα της συσκευής, και με ένα Click σας, να τις στείλουν στον αγύριστο. Απο τις πιο γνωστές, το Easy Uninstaller και το Uninstaller Pro.

!Όσοι έχετε rooted τη συσκευή σας με τη βοήθεια του Root Uninstaller μπορείτε να απεγκαταστήσετε τα Stock Apps που έρχονται προεγκαστημένα με το κινητό, και κανονικά δεν απεγκαθιστούντε.

Μη χαθούμε!

Αν ο χώρος δεν αρκεί, τότε οι εφαρμογές φεύγουν, τι γίνεται όμως αν κάποια στιγμή τις ξαναχρειαστούμε;
Η πιο έυκολη λύση είναι το ξαναματακατέβασμα και εγκατάσταση, αλλα μπορει να βρεθούμε χωρίς internet, ή να μη βρίσκουμε την εφαρμογή που θέλουμε.

Οσες εφαρμογές λοιπόν μπορούν να σας φανούν χρήσιμες, ακόμα και αν τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι, μπορείτε να τις “κρατήσετε” στην SD σας, και να τις επανεγκαταστήσετε οποτε θέλετε.
Πως;; Με εφαρμογή φυσικά!

α)AppSaver
β)Android App Manager
γ)Titanium Backup (προυποθέτει root)

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!