Τo Android το λειτουργικό με τις περισσότερες πωλήσεις.

android worldΠριν απο λίγες εβδομάδες σας είχα πεί μέσα απο αυτό το Blog οτι το Android είχε ξεπεράσει σε πωλήσεις το iOS κατα το τρίτο τρίμηνο του 2010, ενώ είχε πλησιάσει πολύ το 1ο στη λίστα Symbian. Τελικά λίγους μήνες μετά το Android στρογγυλοκάθεται στη πρώτη θέση των πωλήσεων.

Συνολικά η αγορά των smartphone γιγαντώθηκε το 2010, αφού πωλήθηκαν κατα τη διάρκεια του 101.2 εκατομμύρια συσκευές με λειτουργικό σύστημα. Αν δε σας κάνει εντυπωση το νούμερο αυτο καθεαυτό ίσως σας κάνει το γεγονός οτι απο το 2009, υπήρξε μια αυξηση 89%!

Το Android λοιπόν ήταν αυτό που ηταν σε θέση οδηγου σε αυτή την αύξηση  αφού η Symbian απο το 44.4% του 2009, το 2010 κατέκτησε μόλις το 30.6% της αγοράς. Η Apple ακολούθησε 3η με 16%.

Αν και σε επίπεδο κατασκευαστή η Nokia κρατάει ακόμα τα πρωτεία, οι εταιρίες που κατασκευάζουν κινητα με android σαν σύνολο πούλησαν περίπου 33 εκατομύρια συσκευές, έναντι των 31 εκατομμυρίων που πούλησε η Nokia.

Ενα μικρό δείγμα της τεράστιας έκρηξης των κινητών με Android είναι η αυξηση στις πωλήσεις των εταιριων που επέλεξαν το λειτουργικό της Google για τις συσκευές τους

* LG – 4,127%
* Samsung – 1,474%
* Acer – 709%
* HTC – 371%

Η περιοχή της Ευρώπης-Μέσης Ανατολής-Αφρικής(EMEA) είχε τις περισσότερες πωλήσεις Smartphones με 38.8 εκατομμυρια πωλήσεις συσκευών. Μόνο για φέτος παρουσίασε 90% αυξηση των πωλήσεων.

Στην Αμερικάνικη αγορα στους κατασκευαστές η Rim με τη βοήθεια του BlackBerry προσπέρασε την Apple και κατέκτησε την πρώτη θέση,με την HTC στην τρίτη θέση.

Στην κίνα η πρωτοκαθεδρία της Nokia ψαλιδίζεται σταδιακά και απο το 76% του τελευταίου τέταρτου το 2009, ένα χρόνο μετά εχει πέσει στο 56% της αγοράς την ίδια ώρα που οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατα 134%.

Και μέσα στον πυρετό του Android εκτός απο τη Nokia που φήμες ακούγονται για συσκευές της εταιρίας με το λειτουργικό της Google, οι NEC, Casio και Panasonic έχουν εκφράσει τη σκέψη να κυκλοφορήσουν κινητα με android στην Ιαπωνική αγορά!

Πολλοι αριθμοί, μία αλήθεια. Το Android για την ώρα αναπτύσετε ταχύτατα, και μέσα σε 2 χρόνια έχει κατακτήσει την αγορά των Smartphones ενώ έχει τη δύναμη να κατακτήσει και την αγορά των tablets. Στόχος πλέον ένας! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ! :P

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!