25% της παγκόσμιας αγοράς Smartphone, το Android. Απειλεί και το Symbian

To Android έχει πλέον κατακτήσει το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αγοράς Smartphone και θα συνεχίσει την άνοδο του σε διπλάσια ρυθμό απο τους ανταγωνιστές του, σύμφωνα με την πρόγνωση του Canalys.

To 2010 ήταν μια αξέχαστη χρονιά για την πλατφόρμα αφού οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο απο 1000% κατα τη διάρκεια των τριών πρώτων τριμήνων του έτους. Περίπου 20 εκατομμύρια συσκευές android πωλήθηκαν παγκοσμίως μόνο κατα το τρίτο τρίμηνο.

Το Android αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κατάτμησης, λόγω των πολλών διαφορετικών αναβαθμίσεων που κυκλοφόρησαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλα οι αναλυτές του Canalys αναμένουν μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων, τώρα που σιγά σιγά τα updates θα γίνονται ανα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Συνολικά το 2010 πωλήθηκαν 80.9 εκατομμύρια Smartphones παγκοσμίως για το τρίτο τρίμηνο. Το Symbian παρέμεινε στην πρώτη θέση με 37% με το Android να ακολουθεί με 25%.
Στην Αγγλική αγορά τα πράγματα ήταν κατα τι διαφορετικά  αφού το Symbian είχε μολις το 20% των πωλήσεων, ενώ στην κορυφή βρέθηκε το iOS με 30%. BlackBerry και Android ακολούθησαν με 23 και 22,5 % αντίστοιχα.

Η επιτυχία του Android οφείλετε στην υποστήριξη μεγάλων κατασκευαστών και δικτύων, αλλα και στο μεγάλο αριθμό απο Hi-end και Low-end που προσφέρει, σύμφωνα με τον Tim Shepherd, αναλυτή του Canalys.
“H γκάμα συσκευών που προσφέρει το android μεγαλώνει συνεχώς και υπάρχουν εξαιρετικες εναλλακτικές λύσεις αντί του iPhone. H συσκευές έχουν και μεγάλη διακύμανση τιμών δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε αρκετούς καταναλωτές να αγοράσουν το πρώτο τους Smartphone.” Δήλωσε ο κ.Shepherd.

Ηταν android το πρώτο σας Smartphone; Τελευταία με τα οικονομικά μοντέλα που προσφέρουν τα ελληνικά δίκτυα, κάτι απο παραπάνω απο 100 ευρώ είναι αρκετά, για να γίνει κάποιος κάτοχος android κινητού, διευρύνωντας έτσι σημαντικά την “οικογένεια” των χρηστών Android.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!