Raving Rabbids: Travel in Time

Τα rabbids έχουν αναδειχθεί στους πιο cult χαρακτήρες του gaming τα τελευταία χρόνια. Οι μισότρελοι και γκαφατζήδες λαγοί, έχουν κερδίσει με την “ιδιαίτερη” εμφάνισή τους το κομμάτι των Party Games σε όσες κονσόλες  κυκλοφόρησαν.
Με το τελευταίο μέλος της σειράς Raving Rabbids : Travel in time, η Ubisoft επιστρέφει στα παιχνίδια με βασικό θέμα τα mini games, χωρίς ιστορία ή κάτι παρόμοιο, μετά το διάλειμα με το Rabbids Go Home.

Οι λαγοί που άλλαξαν την ιστορία
Στο Travel in time, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, τα συμπαθητικά(;;) λαγουδάκια ταξιδεύουν στο χρόνο με τη βοήθεια ενός μαγικού πλυντηρίου ρούχων, και καταφέρνουν να μπλεχτούν στις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Από την εποχή των παγετώνων, μέχρι τον Τιτανικό,  τα Rabbids, είναι παντού και κάνουν ότι μπορούν, για να αλλάξουν όλα όσα ξέραμε!
Το παιχνίδι είναι βασικά μια συλλογή με Mini Games, χωρισμένο σε περιοχές, ανάλογα με την εποχή που έχουν ταξιδέψει τα Rabbids. Δεν υπάρχει ιστορία, δεν υπάρχει συνέχεια, παρα μόνο παιχνιδάκια φτιαγμένα για να μας χαρίσουν διασκέδαση και γέλια.

rayman screenshot

Στην αρχή του παιχνιδιού,  και αφού περάσετε ένα αρκετά μεγάλο tutorial για να σας βάλει στο κλίμα των μηχανισμών που χρησιμοποιούν τα mini Games, θα είστε ελεύθεροι μέσα σε ένα μεγάλο μουσείο, για να ταξιδέψετε στο χρόνο με το πλυντήριο σας. Κάθε τμήμα του μουσείου φιλοξενεί και ένα διαφορετικό τύπο mini game. Το Shootarium για παράδειγμα απαιτεί να χρησιμοποιήσετε το Wiimote σαν όπλο.

Η χαρά του παιδιού
Στο ψητό τώρα, δηλαδή στα mini games,  το Travel In Time βρίσκετε κάπου στη μέση.  Υπάρχει μια σχετική ποικιλία από mini games, από τα οποία αρκετά δανείζονται κομμάτια gameplay από επιτυχημένα παιχνίδια, όπως το Mario kart, αλλα και μουσικά παιχνίδια(τα rabbids όπως θα διαπιστώσετε έχουν στο αίμα τους τη μουσική) όπως το Guitar Hero και το Just Dance. Δυστυχώς, παρόλο που σαν ιδέα δεν είναι άσχημη, η εκτέλεση τελικά  δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αφενώς γιατι δε φτάνουν ούτε κατ’ελάχιστο το βάθος των παιχνιδιών που βασίζονται, αλλα και επειδή η δυσκολία τους είναι τόσο μικρή, που παύουν να αποτελούν πρόκληση, πολύ γρήγορα. Τα υπόλοιπα mini games, κινούνται στα ίδια επίπεδα,  με μερικά από αυτά να είναι αρκετά διασκεδαστικά, αν και τα περισσότερα θα σας αφήσουν μάλλον αδιάφορους αν είστε πάνω από 10 χρονών. Να σημειώσω εδώ και κάτι που ανακάλυψα αρκετα αργά στο παιχνίδι: Το μουσείο το ίδιο, είναι γεμάτο με mini games!

Στην αρχή κάθε κόσμου, προβάλλεται ένα Cutscene με τα Rabbids να μπερδέυονται σε μια σημαντική στιγμή της ανθρώπινης ιστοριας. Το καλύτερο είναι ότι σας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξετε την κατάληξη της ιστορίας αν θέλετε, μην επιτρέποντας στο Hollywood να δημιουργηθεί, ή σώζοντας τον Τιτανικό!

Μια ακόμα χαριτωμενιά και πινελιά αλλαγής, ανάλογα με τον κόσμο που επιλέγετε, είναι και ο διαφορετικός τρόπος επιλογής παιχνιδιών. Άλλοτε πετάτε προς τα παιχνίδια που θέλετε, άλλοτε περπατάτε, και άλλοτε εκτοξεύετε τους λαγούς . Αρκετά αστείο είναι και το κουμπί που κάνει το rabbid να φωνάξει το διάσημο BWAAAAHHH .Αν βαρεθείτε από τα μίνι παιχνίδια, μπορείτε να βάλετε τέρμα τον ήχο, και να το πατάτε, για να σπάσετε τα νεύρα του γείτονα!

rayman screenshot

Βλέπω, ακούω, ΤΡΕΧΩ
Στον τεχνικό τομέα το παιχνίδι δεν είναι άσχημο, χωρίς να είναι και κάτι ιδιαίτερο. Ο κόσμοι είναι γεμάτοι με ζωντανά χρώματα και κίνηση, αν και οι λεπτομέρειες δεν είναι τόσο πολλές. Αλλωστε τα Rabbids δεν είναι και οι ποιο απαιτητικοί χαρακτήρες στο σχεδιασμό. Ο κάθε κόσμος είναι σχεδιασμένος ώστε να θυμίζει συνεχώς το θέμα του, και το κάνει καλά. Ο ήχος περνάει μάλλον απαρατήρητος, αφού τα ηχητικά εφέ είναι ελάχιστα αν και επιτυχημένα, και το BWAAHAHAH ακούγεται καλύτερα από ποτέ!

Το θέμα του χειρισμού είναι καθαρά υποκειμενικο, αφού πρόκειτε για συλλογή πολλών παιχνιδιών, άλλα με εύκολο χειρισμό, αλλα με λίγο πιο απαιτητικό-τίποτα ακατόρθωτο πάντως- και έχει να κάνει με τις ικανότητες του καθενός. Όσοι έχετε μια σχετική εμπειρία δε θα αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα, μετά από 1-2 δοκιμές ακόμα και στα πιο δύσκολα mini games. To Motion Plus υποστηρίζεται, και είναι καλό να το έχετε γιατι σε μερικά σημείο το παιχνίδι απαιτεί ακρίβεια.

Δεν τελειώσαμε ακόμα!
Το Travel In time έχει μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που προσφέρει ως ανταλλαγές για τα επιτευματά σας. Έτσι μπορείτε να ξεκλειδώσετε αρκετές στολές για τα Rabbid σας και να τα ντύσετε ινδούς, ανθρώπους των σπηλαίων, ή Νεύτωνες!  Το παιχνίδι έχει και σύστημα Awards, τα οποία όμως παρουσιάζονται πολύ φτωχά, και δεν έχουν μια επιλογή για να τα δείχνετε και να περιφανεύεστε για αυτά.

Ένα τέτοιο παιχνίδι θα ήταν παράλογο να κυκλοφορήσει χωρίς Multiplayer, για αυτό η Ubisoft πρόσθεσε τη δυνατότητα για παιχνίδι πολλών παικτών με κάθε διαθέσιμο τρόπο. Έτσι εκτός του 4-player offline παιχνίδι, υπάρχει η δυνατότητα Online παιχνιδιού, μέχρι 4 παικτών οι οποίοι όμως μπορούν να μοιραστούν μόνο σε 2 Wii, αφού η σύνδεση γίνεται απευθείας ανάμεσα σε 2 κονσόλες. Στο offline κομμάτι οι παίκτες είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με ..χαρτί τουλέτας, και έτσι θέλει οργάνωση, για να μην πηγαίνει ένας δεξιά και ο άλλος αριστερά, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

rabbids screenshot

Κλείνοντας λοιπόν:
Τα Raving Rabbids: Travel In Time δεν φέρνει επανάσταση στο gaming. Δεν ανανεώνει ούτε καν το είδος του, αλλα είναι μια καλή επιλογή για να παίξετε στα γρήγορα με τους φιλους σας ή με το μικρό σας αδελφάκι και να περάσετε καλά, συντροφιά με τα αστεία και θεότρελα rabbids. Αν ψάχνετε κάτι απλά για να σκοτώσετε τις ώρες σας, ρίξτε του μια ματιά, ειδάλλως κοιτάξτε αλλού.

Gameplay Video:

H άποψή μας:

Θετικά:
+ Γρήγορο και αστείο παιχνίδι με παρέα
+Τα Rabbids και το BWAAAAAH
+Τα Rabbids με στολές!

Αρνητικά:
-Μέτρια mini games στην πλειοψηφία τους
-Μικρό επίπεδο δυσκολίας
-Σύνδεση μόνο ανάμεσα σε 2 Wii στο Online

Βαθμολογία:

Gameplay: 7

Γραφικά: 7

Ήχος: 6

Χειρισμός: 6

[rating: 6.7/10]

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!