Τα πρώτα νούμερα πωλήσεων για Move και Kinect

movevskinectΜετά απο περίπου έναμιση μήνα κυκλοφορίας των δύο νέων περιφερειακών τους, η Sony και η Microsoft αποκάλυψαν τα πρώτα νούμερα πωλήσεων των move και kinect αντίστοιχα.

Ξεκινώντας απο το στρατόπεδο της Microsoft, η εταιρία ανακοίνωσε οτι το νέο περιφερειακό της για το Xbox 360 πούλησε περισσότερα απο 2.5 εκατομύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι, απο την ανταπόκριση των καταναλωτών στο Kinect, και προσπαθούμε σκληρά με τους  συνεργάτες μας για να επανεφοδιάσουμε την αγορά ωστε να ικανοποιήσουμε τη ζητηση.” Δήλωσε ο Don Mattrick, πρόεδρος του Interactive entertainment τμήματος της Microsoft. “Με τις πωλήσεις να έχουν ήδη περάσει τα δυομιση εκατομμύρια σε μόλις 25 μέρες κυκλοφορίας, είμαστε σε καλή πορεία για να φτάσουμε τον στόχο των 5 εκατομμυρίων μοναδων μέχρι το τέλος των εορτών.

Μέχρι τώρα το Kinect είναι διαθέσιμο σε 38 χώρες μέσα απο περισσότερα απο 60.000 καταστήματα λιανικής.

Απο την άλλη πλευρά, και η Sony είναι ευχαριστημένη με τις πωλήσεις του Move. Σύμφωνα με την ανακοίνωση  τύπου του Ιαπωνικού κολλοσού, μέχρι τώρα έχουν πωληθεί 4.1 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως. Αν το συνδιάσουμε με τα 41.6 εκατομμύρια PS3 που υπάρχουν στα σπίτια των gamers φτάνουμε στο συμπέρασμα οτι έχει πωληθεί ένα move για κάθε 10 PS3. Αυτό σύμφωνα με τη Sony αποτελεί επιτυχία για το Move, και έχει θέσει τις σωστές βάσεις για περισσότερες πωλήσεις μέχρι τις αρχές του 2011.

Το Move βέβαια ξεκίνησε να διατίθετε απο τα μέσα Σεπτεμβρίου στην αγορά, και έχει ένα μήνα παραπάνω σε κυκλοφορία απο το Kinect, ενώ ενας κάτοχος PS3 μπορεί να αγοράσει και παραπάνω απο ένα Move, αντίθετα μετο Kinect που είναι μοναδικό για κάθε κονσόλα Xbox 360. Υπάρχει πάντα και η διαφορά τιμής ανάμεσα στα δύο περιφερειακά.

Εσείς;; Αγοράσατε κάποιο απο τα δύο; Πρώτες εντυπώσεις;

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!