Game On 2.0 Εκθεση Gaming και στην Ελλάδα!

gameon2

 

Η διεθνούς φήμης έκθεση GAME ON 2.0 που απολαμβάνει παγκόσμια αποδοχή, έχοντας ήδη προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες σε μεγάλες πόλεις όπως η Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Σιάτλ, το Τελ Αβίβ, το Σικάγο, το Ελσίνκι και το Εδιμβούργο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η έκθεση GAME ON 2.0 παρουσιάζει δεκάδες ηλεκτρονικά παιχνίδια από την «προϊστορία» όπως το Pong, το Asteroids και το Pac-man έως το «πολύ μακρινό μέλλον» όπως παιχνίδια επικοινωνίας, χωρίς κονσόλα, διαδικτυακά και 3D.

 

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία, στην κουλτούρα και στο μέλλον των video games!

Η μεγαλύτερη διαδραστική έκθεση με video games στο κόσμο έρχεται στην Ελλάδα  στις 16 Δεκεμβρίου «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι)

Παίξτε ασταμάτητα πάνω από 150 παιχνίδια από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον!!

Από την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στη «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι), οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να περιπλανηθούν σε ένα μοναδικό διαδραστικό κόσμο έντονης ψηφιακής δράσης, νέων τεχνολογιών και εικονικής πραγματικότητας για ολόκληρη την οικογένεια! Επιπλέον θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να γνωρίσουν την ιστορία των πιο δημοφιλή video games από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60 έως σήμερα, σε υπολογιστές και κονσόλες (Atari, Nintendo, Sony, Microsoft, Sega), να συνδέσουν το χθες με το σήμερα και να μάθουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Η έκθεση χωρίζεται σε δέκα θεματικές ενότητες, κάθε μία τις οποίες προφέρει στον «παίκτη» ασυναγώνιστες εμπειρίες πάνω στα games!
Το ταξίδι αρχίζει με σπάνια vintage παιχνίδια από παλιότερες δεκαετίες (pac-man) και συνεχίζει με τον Sonic και τον Super Mario. Οι δύο σημαντικότεροι χαρακτήρες παιχνιδιών «ξεναγούν» τους φίλους τους στο Top-10 των καλύτερων video games.

Στη συνέχεια ο επισκέπτης επιστρέφει στο παρόν και έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε μία πλειάδα παιχνιδιών διαφορετικού είδους (σκέψης, δράσης, simulation) αλλά και να εξερευνήσει το Top-5 των δημοφιλέστερων παιχνιδιών του σήμερα (The Sims, Final Fantasy κα). Το ταξίδι συνεχίζεται στην Ιαπωνία και παρουσιάζει την κουλτούρα των Video games της χώρας της ανατολής (Magna, dating games κα). Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ειδικός χώρος για την παρουσίαση και την εξερεύνηση της πλούσιας ιστορίας των παιδικών παιχνιδιών και πως αυτά εξελίχθηκαν μέσα στα χρόνια. Επόμενη στάση του ταξιδιού είναι στο Hollywood και στις κινηματογραφικές ταινίες που προέκυψαν από video games και το αντίθετο (Tomb Raider, Tron κα). Ηχητικά εφέ και δυνατή μουσική από τους Prodigy, Chemical Brothers, Gorillaz, θα προσφέρουν στους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους video games συναρπαστικές στιγμές. Ο επισκέπτης ολοκληρώνει το ταξίδι του στο παρόν, όπου ξεδιπλώνεται μπροστά του η τάση της σύγχρονης εποχής για παιχνίδια διαδικτύου (Quake, Doon κα) αλλά και η δυνατότητα για διαμόρφωση του παιχνιδιού και του χαρακτήρα των ηρώων ανάλογα με τη προτίμησή του.
Τελευταία στάση της έκθεσης είναι το μέλλον. Ο επισκέπτης μεταφέρεται στο μέλλον με τις τελευταίες εκδόσεις από τα Uncharted 2, Jack and Daxter και Lara Croft, καθώς και νέα, ψηφιακά παιχνίδια με τεχνολογίες αιχμής, όπως εικονική πραγματικότητα και τεχνολογία 3D.

Επίσης στην έκθεση έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για να προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες, όπως σχολικές εργασίες, εκπαιδευτικά πακέτα, σεμινάρια, βραδιές προβολής εικονογραφήσεων και εταιρικές εκδηλώσεις.

Highlight του GAME ON 2.0 είναι το “Virtusphere”. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, το οποίο μεταφέρει τον χρήστη σε ένα περιβάλλον έξω από τα καθιερωμένα, κάνοντάς τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού! Πρόκειται για μία τεράστια πλαστική σφαίρα εικονικής πραγματικότητας πάνω σε μία ειδική κυλιόμενη πλατφόρμα, που κινείται 360ο, ανάλογα με την κατεύθυνση και τη φυσική κίνηση του παίκτη. Ο χρήστης, πριν μπει στη σφαίρα, επιλέγει το παιχνίδι που θέλει να παίξει, φορά τα ειδικά, ασύρματα, τεχνολογικά προηγμένα γυαλιά και γίνεται μέρος της εικονικής πραγματικότητας. Συνδυάζοντας την κορυφαία τεχνολογία virtual reality – όμοια με αυτή που χρησιμοποιούν για την εκπαίδευσή τους οι ειδικές δυνάμεις – με την έντονη δράση και την αγωνία, ο παίκτης βιώνει μία εμπειρία άλλης διάστασης!

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ΟΛΟΙ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε 150 παιχνίδια της έκθεσης ΔΩΡΕΑΝ!! Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2011 και αποτελεί την πρώτη έκθεση στο είδος της που διεξάγεται ποτέ στην Ελλάδα!

H έκθεση είναι μία παραγωγή της Show What Events & More σε συνεργασία με την Barbican Enterprises.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Ώρες & Ήμερες Λειτουργίας
Κυριακή-Πέμπτη: 10:30πμ-21:00μμ – εκτός Τρίτης
Παρασκευή-Σάββατο: 12:30μμ-24:00μμ
Την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 18:00μμ.
Ανήμερα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η Έκθεση θα είναι κλειστή.

 

Τιμοκατάλογος
Καθημερινές:
Γονείς και παιδιά άνω των 12 ετών:10€ / κατ’ άτομο
Παιδιά έως 12 ετών:6€ / κατ’ άτομο
Φοιτητές: 8€
Οικογενειακό Εισιτήριο (4 άτομα, 2 γονείς & 2 παιδιά έως 12 ετών): 28€
Σαββατοκύριακο:
Γονείς & παιδιά πάνω από 12 ετών: 14€ / κατ’ άτομο
Παιδιά έως 12 ετών: 8€ / κατ’ άτομο
Φοιτητές: 10€
Οικογενειακό Εισιτήριο (4 άτομα, 2 γονείς & 2 παιδιά έως 12 ετών): 40€

Η Αγορά των φοιτητικών εισιτήριων θα γίνονται σε Metropolis, Public και στα εκδοτήρια της Έκθεσης με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητος. Η είσοδος στην Έκθεση στους κάτοχους φοιτητικών εισιτήριων θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας.

Ομαδικές / Σχολικές Επισκέψεις:
– 5€ ανά μαθητή
– Καθηγητές / & συνοδοί δωρεάν.
– Είναι απαραίτητο να έχει προσυμφωνηθεί η επίσκεψη.
– Για τα σχολικά εισιτήρια μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με την κα Μελίνα Βασιλείου 2106705701, [email protected]
– Για groups παρακαλούμε επικοινωνήστε καθημερινά με την κα Μαριλένα Παπακώστα 2106705700, [email protected]

Προπώληση εισιτηρίων:

Public, Metropolis, www.showhat.gr www.tickethour.com και στο 2111 805555

 

Περισσότερα: www.game-on.com.gr

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!