DarkSiders

Το DarkSiders έφτασε στα PC μας με μια μικρή(;) καθυστέρηση 9 μηνών, μετά την κυκλοφορία του σε PS3 και Xbox 360. H δημιουργία της Vigil Games είναι ένας συνδιασμός αρκετών παιχνιδιών που στο τομέα του ξεχωριστά, είναι τουλάχιστον επιτυχημένα.

Το θέμα είναι ότι παιχνίδια που προσπαθούν να «δανειστούν» στοιχεία από ένα ή περισσότερα παιχνίδια, καταλήγουν μετριότητες ή ακόμα χειρότερα, ανάξια λόγου.
Αυτόν τον σκόπελο τουλάχιστον το DarkSiders τον αποφεύγει με καταπληκτική ευκολία, αφου η Vigil Games φρόντισε ό,τι δανείστηκε να το χρησιμοποίησε σοφά και όχι σε υπερβολικό βαθμό, για να θεωρηθεί αντιγραφή.
Βλέποντας ένα gameplay video του παιχνιδιού, ή παίζοντας τα πρώτα λεπτά του, σίγουρα το παιχνίδι που θα σας έρθει στο μυαλό θα είναι το God Of War.

Λάθος, το DarkSiders δεν έχει σχέση με τον γνωστό τίτλο της Sony. Αν ψάχνεται ένα παιχνίδι να το συγκρίνετε μάλλον καλύτερα κοιτάξτε προς Zelda πλευρά ή ίσως και το Shadow of the colossus.
Όπως βλέπετε τα παιχνίδια που επέλεξε να δανειστεί χαρακτηριστικά η Vigil Games δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για παιχνίδια σταθμούς που αν συγκριθούν το καθένα από αυτά ξεχωριστά με ένα τίτλο μπορούν να κερδίσουν χωρίς πρόβλημα. Η δυσκολία του εγχειρήματος με το DarkSiders λοιπόν πολλαπλασιάζεται όταν πρέπει να τεθεί αντιμέτωπο με όλους αυτούς του κολοσσούς. Όπως προείπαμε η Vigil σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε:
Μπορεί το παιχνίδι να μην είναι καλύτερο ή έστω ισάξιο με τις πηγές του, αλλα είναι τουλάχιστον διασκεδαστικός και ένας πολύ επιτυχημένος  συνδυασμός τους.

Ενας φτωχός και διαβολικός καβαλάρης
Στο DarkSiders αναλαμβάνεται τον έλεγχο του War(πόλεμος), ενός από τους τέσσερις καβαλάρηδες της αποκάλυψης, οι οποίοι κρατάνε τις ισορροπίες ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση. Όταν κατω από παράξενες συνθήκες η αποκάλυψη ξεσπάει, ο War βρίσκεται υπεύθυνος για όλο αυτό το χαμό. Έτσι λοιπόν κατεβαίνει στη γή που οι δυνάμεις του σκότους και του φωτός συγκρούονται για να βρει απαντήσεις.
Ότι χαρακτήρες περιμένετε να συναντήσετε με βάση το σενάριο του παιχνιδιού, κάνουν την εμφάνιση τους. Άγγελοι, διάβολοι, μυθικά τέρατα και βεβαίως undead είναι μόνο μερικοί από τους αντιπάλους σας στο παιχνίδι. Σαν χαρακτήρας  ο War δεν έχει την οργή του Kratos , ούτε τον πόνο του Dante. Αντίθετα πρόκειται για έναν “χαλαρό” σοβαρό και  heavy metal χαρακτήρα(κάτι σαν τον Steven Seagal σε καβαλάρη δηλαδή)

Το Fighting κομμάτι του παιχνιδιού θυμίζει αρχικά το God Of War, αλλα όσο προχωράτε διανθίζετε με αρκετές ακόμα επιλογές κάνοντας την εμπειρία σας ακόμα πιο διασκεδαστική.  Οι μάχες είναι αρκετές, και αρκετά χορταστικές, ενώ σε μεγαλύτερα του Easy επίπεδα δυσκολίας, πολλές φορές το ανελέητο πάτημα πλήκτρων δε θα σας οδηγήσει πουθενά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε αρκετά δύσκολους αντιπάλους(και μάλιστα όχι πάντα έναν έναν) που χωρίς τη σωστή στρατηγική δε θα καταφέρετε τίποτα. Βασικό όπλο σας είναι το ξίφος σας(Chaos Eater) ενώ όσο προχωράει το παιχνίδι και εξερευνείτε περισσότερα Dungeons το οπλοστάσιο σας  θα αποκτά νέα μέλη: Όπλο, δρεπάνι, grappling hook ακόμα και ένα πιστόλι που δημιουργεί πύλες όπως το γνωστό πιστόλι του Portal!

Οταν οι γροθιές δεν είναι αρκετές
Όπως και στα όλα τα παιχνίδια του είδους, οι περισσότεροι από τους δυνατούς εχθρούς σας όταν δεχθούν αρκετό damage, μένουν κάγκελο, και αν πατήσετε το πλήκτρο που εμφανίζεται στην οθόνη σας μπορείτε να καταφέρετε ένα ξεκούραστο και άκρως εντυπωσιακό one hit kill.Και αν όλα αυτά σε συνδιασμό με τα θανατηφόρα Combos νομίζεται ότι δεν είναι αρκετά «για τη δουλειά», με χαρά σας πληροφορώ ότι αργότερα μέσα στο παιχνίδι θα μπορείτε ανα περιπτώσεις να χρησιμοποιείται και το πιστό, τυλιγμένο σε φλόγες, άλογό σας, τον Ruin, ενώ όταν γεμίζει η μπάρα Wrath(με wrath orbs) o War μπορεί να πάρει τη δαιμονική μορφή του, η οποία θα κάνει τα πράγματα σαφώς πιο απλά και..αιματοβαμμένα!
Μιλώντας για αίματα, το παιχνίδι είναι αρκετά Brutal και ειδικά οι μάχες με τα boss είναι ένα λουτρό αίματος. Τα one hit kills και το άδοξο τέλος των Bosses προσφέρουν απλόχερα αποκεφαλισμούς  και διαμελισμούς ανεβάζοντας το wow factor του τίτλου στα ύψη.

Η αρχή του παιχνιδιού είναι ένα μονότονο πάτημα κουμπιών για να καθαρίσετε όσους περισσότερους εχθρούς μπορείτε και να μπείτε στο νόημα του παιχνιδιού. Μετά από το αυτό το κομμάτι, το παιχνίδι και η διασκέδαση που προσφέρει εκτοξεύεται και είναι σίγουρο ότι δε θα βαρεθείτε ποτέ. Η τεράστια ποικιλία των εχθρών αλλά και των τρόπων που έχετε διαθέσιμους από τα 2/5 του παιχνιδιού και μετά εγγυούνται την ασταμάτητη δράση και διασκέδαση που μπορεί να σας προσφέρει το DarkSiders. Όπως και στα God Of War, με κάθε σκοτωμένο αντίπαλο κερδίζετε Soul Orbs τα οποία μπορείτε να ανταλλάξετε με νέες κινήσεις, νέα όπλα αλλά και αναβαθμίσεις των χαρακτηριστικών του War δίνοντας μια νότα RPG στο παιχνίδι.

Ο Link έγινε άντρας!
Το παιχνίδι όπως είπα θυμίζει αρκετά ένα «ενήλικο» Zelda. O κόσμος του παιχνιδιού είναι γεμάτος από puzzles που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον του παιχνιδιού. Στο παιχνίδι θα επισκεφτείτε αρκετά Dungeons γεμάτα με puzzles τα οποία είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας βάζοντας έτσι τους νέους παίκτες πιο εύκολα στο νόημα. Όπως και στη Θρυλική σειρά της Nintendo σε κάθε Dungeon σας περιμένει ένα η περισσότερα Bosses ενώ στο τέλος του θα βρείτε και από ένα χρήσιμο αντικείμενο που είτε μπορεί να σας βοηθήσει στη μάχη είτε όχι, θα σας ανοίξει το δρόμο για την επόμενη περιοχή. Κάθε φορά που θα ανακαλύπτεται ένα νέο όπλο ή μια νέα αναβάθμιση θα γίνονται προσβάσιμες  περιοχές που πριν δεν ήταν, ενώ αρκετές φορές θα χρειαστεί να εξερευνήσετε προηγούμενες περιοχές για για διαδρόμους και στοιχεία που χωρίς τα νέα χαρακτηριστικά σας δε μπορούσατε να βρείτε.

Ένας όμορφος κατεστραμμένος κόσμος
Το DarkSiders σίγουρα δεν είναι το παιχνίδι που θα σας αναγκάσει να αλλάξετε κάρτα γραφικών, αλλά παρόλα αυτά η Vigil games κατάφερε να παρουσιάσει μια εικόνα αποκάλυψης σε μοντέρνο φόντο. Θα πολεμήσετε σε διαλυμένες πόλεις, ερήμους, συστήματα υπονόμων και δάση πανέμορφα σχεδιασμένα, με ζωντανά χρώματα. Οι σχεδιαστές του παιχνιδιού έχουν αφήσει τη φαντασία τους να οργιάσει, ενώ οι χαρακτήρες αλλα και οι  τοποθεσίες βρίθουν από λεπτομέρειες. Τα μοντέλα χαρακτήρων είναι καλοσχεδιασμένα, αν και λίγο παραφουσκωμένα με πρώτο και καλύτερο τον War. Τo animation του παιχνιδιού είναι κορυφαίο όπως περιμένει κάποιος από ένα Action- hack ‘n slash παιχνίδι που σέβεται τον εαυτό του. Δυστυχώς η έκδοση του PC ταλανίζεται από αρκετά προβλήματα πτώσης framerate. Αρχικά απλά φαντάστηκα απλά ότι το PC μου γονάτιζε όταν γέμιζε η  οθόνη με κάθε λογής «θυματα» αλλα ψάχνοντας λίγο ανακάλυψα ότι το πρόβλημα είναι γενικό, και δυστυχώς είναι αρκετά συχνό. Πάντως η πτώση δεν είναι τραγική για να θεωρείται το παιχνίδι unplayable.

Ο ήχος κινείτε στο μέσο όρο τους παιχνιδιού και σας συντροφεύει άλλοτε με ένταση και άλλοτε ταξιδιάρικα, ανάλογα με τον παλεύετε ή εξερευνείτε τον κόσμο του παιχνιδιού ενώ όσοι δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες του παιχνιδιού, έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο και γκρίνια.
Το DarkSiders αξίζει κάθε ευρώ που θα ξοδέψετε για το παιχνίδι. Δεν είναι το καλύτερο παιχνίδι του είδους ,  αλλά θα σας προσφέρει περισσότερες από 15-20 ώρες διασκέδασης. Το σύστημα μάχης τους είναι απολαυστικό και η εξερεύνηση  κάτι παραπάνω από ευχάριστο διάλειμμα. Κάθε τμήμα του παιχνιδιού είναι δημιουργημένο με μεράκι και ποιότητα και ενώ το παιχνίδι σε κανένα του σημείο δε πρωτοτυπεί, προσφέρει μια φρέσκια και διασκεδαστική εμπειρία gaming .

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!