Μείωση τιμών στις κονσόλες μέχρι το τέλος του 2011

 

 

Ο φοβερός Μιχάλης Μπαλωτής (κατά κόσμον Michael Patcher), υποστηρίζει ότι όλες οι εταιρίες θα μειώσουν τις τιμές των κονσόλων τους, μέχρι το 2011. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η μείωση θα είναι της τάξεως των 50 δολαρίων, που θα έχει ως συνέπεια την αύξηση πώλησης των παιχνιδιών μέχρι και 5%.

 

 


Σύμφωνα με τον Μιχαλάκη, το XBOX θα αρχίσει πρώτο τον χωρό της μείωσης, περίπου το καλοκαίρι, ενώ μετέπειτα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρίες.

Απο την πλευρά της Microsoft, δεν βρίσκω κάποιον λόγο να το κάνει αυτό. Το ΧΒΟΧ πωλείται στα 199 με 300€, ενώ τα νούμερα software είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Ειδικά τώρα με το Kinect, αναμένεται και αύξηση των πωλήσεων hardware, οπότε είναι ευκαιρία να κερδίσει.

 

Απο το στρατόπεδο της Sony, δεν νομίζω ότι η μείωση είναι στα άμεσα σχέδια. Μόλις πριν λίγο καιρό, το PS3 έγινε κερδοφόρο. Θα μειώσουν τις τιμές; Για να χάνουν; Δύσκολο.

Το πιο πιθανό είναι μειωση της τιμής του Wii. Με τον διάδοχο να πλησιάζει απειλητικά – οι φήμες θέλουν το “Wii2” να ανακοινώνεται στην Ε3 του 2011-, είναι πιθανό μία μείωση, ώστε να πουλήσουν όλα τα κομμάτια της παραγωγής και να ετοιμαστούν για την παραγωγή της νέας κονσόλας. Εδώ που τα λέμε, η τιμή των 200€, είναι κάπως υψηλή, όταν το XBOXArcade πωλείται στα ίδια χρήματα. 

Όλα αυτά είναι όμως θεωρείες, οπότε μπορούμε μόνο να περιμένουμε

 

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.