SH Cheryl Heather Mason

Η Cheryl Heather Mason, είναι η ένας απο τους κύριους ήρωες της σειράς Silent Hill. Η Cheryl εμφανίστηκε στο αρχικό Silent Hill, και μετέπειτα ήταν -όπως αποδείχθηκε- η πρωταγονίστρια του Silent Hill Shattered Memories.

Image

Εμφάνιση
Η εμφάνιση της Cheryl στο Silent Hill Shattered Memories αποτελείται απο δύο μορφές. Η πρώτη είναι αυτή όταν η Cheryl ήταν σε ηλικία 7 χρωνών -η οποία βρίσκεται και στο BoxArt-, και η δεύτερη είναι η εμφάνισή της 18 χρόνια μετά, στο ψυχιατρικό γραφείο του Dr. K. Το ντύσιμο της Cheryl αποτελείται απο ένα καφέ μπουφάν και απο τζιν.

Βιογραφία
Η Cheryl γεννήθηκε το 1983, ενώ το 2008 που άρχισε η ανάπτυξη του παιχνιδιού η Cheryl βρισκότανε στην ηλικία των 25 χρονών. Η Cheryl και οι γονείς της ζούσαν στο σπιτάκι που εμφανίζεται και στο Shattered Memories, στην Levin Street. Στην ηλικία των 7 χρονών, ο πατέρας της σκοτώνεται σε ένα αυτοκινιτιστικό ατύχημα. Μετά απο αυτήν την απωλεια, η Cheryl έπεσε πολύ ψυχολογικά, όπως είναι λογικό, και μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει τον χαμό του πατέρα της, γίνοντας η ίδια πρωταγονίστρια σε εναν πολύπλοκο γρίφο.
Κατά τα παιδικά της χρόνια η Cheryl και η μητέρα της μετακόμισαν στην Simmons Street όπως αφήνεται να εννοηθεί στο παιχνίδι. Η Cheryl φοιτούσε στο Midwich High School, μέρος που επισκέπτεστε και στο SM.

Επίσης, η Cheryl, αναφερόμενη ως Heather Mason, πρωταγωνιστεί και στο Silent Hill 3 για το PS2

Image

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ειπώνεται ότι:
Η Cheryl και οι γονείς της πάνε για διακοπές έξω απο την πόλη του Silent Hill, όπου η Cheyl παθαίνει ένα μικρό ατύχημα και μεταφέρεται στο Alchemilla Hospital.
Η Cheryl και οι γονείς της επίσκεπτονταν συχνά το “Tunnel of Love”.
Η Cheryl κατά την διάρκεια ενός πάρτυ, άρχισε να κάνει Στριπτίζ
Η Cheryl για άγνωστη αιτία, μαχαίρωσε έναν φύλακα στο Toluca Mall. Το μαχαίρι αυτό μπορεί να βρεθεί μέσα σε ένα ντουλάπι

Ρημαγμένες-Κομματιασμένες-Σπασμένες μνήμες..
Για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα, η Cheryl επισκέπτεται τον οικογενειακό φίλο και ψυχολόγο Michael Kaufmann. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο γιατρός προσπαθεί να κάνει την Cheryl να του πει τον εφιάλτη της και τις θολές αναμνησεις που τυχων υπάρχουν. Απο τα λεγόμενά της, φαίνεται ότι έχει μπερδέψει το πραγματικό απο το απίθανο, συνδιάζοντας πρόσωπα με καμία λογική, γεγονότα μη-ρεαλιστικά.
Όσο η θεραπεία προχωράει, η Cheryl θα αρχίσει να βλέπει ολοένα και πιο καθαρά, με αποτέλεσμα και το τοπίο του παιχνιδιού ως Harry Mason να γίνεται ολοένα και πιο καθαρό. Ιδιαίτερα προς το τέλος, ο Harry ανακαλύπτει απο την Officer Bennett ότι πέθανε πριν 18 χρόνια.. Τραγικό έ; Ο Harry όμως είναι έτοιμος για όλα, και έτσι αποφασιστικά προχωράει προς την κλινική. Εκεί πέφτει και το ending του παιχνιδιού με τις εξής διαφορετικές περιπτώσεις:
1.Ο Harry θα μπει μέσα, θα αντικρίσει την κόρη του, και μετά απο έναν σύντομο διάλογο καταλήγουν στο “Forget me” και συνάμα στο πάγωμα και τον κομματιασμό του Harry. Συνεπώς, η Cheryl πλέον έχει βγει απο τον “πολύπλοκο γρίφο” όπως αναφέρεται στο παιχνίδι
2.Ο Harry θα μπει μέσα, θα αγκαλιάσει την Cheryl και θα τελειώσε έτσι. Συνεπώς η Cheryl θα συνεχίσει να ζει με την ψευδαίσθηση του πατέρα της.
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, η Cheryl θα βγει έξω με ή χωρίς την Dahlia.
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, θα πέσει ένα απο τα 6 Ending που θα δείχνει τι πατέρας ήταν ο Harry Mason στα μάτια της Cheryl

Image
Φωτογραφία που έρχεται ορισμένες φορές μέσω MMS, για να υποβαθμίσει την Cheryl

Τέλος, στο UFO Ending, η Cheryl αρνείται ότι ο πατέρας της πέθανε στο ατύχημα, και πιστεύει ότι τον απήγαγαν… οι εξωγήινοι! Αμέσως μετά, μεταμορφώνεται σε σκυλί(το σκυλί αυτό το είχαν χαρίσει στην Cheryl οι γονείς της, αλλά πέθανε απο άγνωστη αιτία), και αναφέρει ότι “Η μητέρα μου ήταν σκύλα” (My Mother was a Bitch). Σκυλί η Cheryl, σκυλα η μάνα;!; Το πιάσατε;

To ξέρατε ότι
H Cheryl φοράει ένα κολιέ στην έκδοση του PSP, ενώ στην έκδοση του Wii όχι;

EDIT:
Αν και λίγο άσχετο με την Cheryl, δείτε λίγο το τελευταίο Frame του UFO Ending:

http://www.youtube.com/watch?v=aIovnejnjLU
Πάνω-αριστερά βρίσκεται η Boss Form της Mary. Στο ράφι υπάρχει το Triforce του Zelda. Πίσω απο την πολυθρωνα ο James (μήπως νέο SH?)

Πηγή πληροφοριών: Εγώ και οι 16 φορές που το τερμάτισα!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.