PSFreedom: Σπάστε το PS3 σας με την βοήθεια του N900!!

Εν αρχή ήταν το PSJailbreak, και μετά ήρθε το PSGroove. Λίγες μέρες μετά κάνει την εμφάνιση του και το PSFreedom!

Η τρίτη(και τυχερή;)έκδοση του πασίγνωστου πλέον Hack για το PS3 που δημιούργησε ο KaKaRoTo, σας δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τα backup και τα homebrew στο PS3 σας, με τη βοήθεια ενός Nokia N900!
Με τη βοήθεια το λειτουργικου Maemo(μια light έκδοση linux για κινητά τηλέφωνα) το Smartphone της Nokia μπορεί να επιτρέψει στο PS3 σας να τρέξει Unsigned κώδικα! Το μόνο που χρειάζεστε εσείς, είναι ένα PS3, ένα N900 και ένα καλώδιο USB. Η διαδικασία; Πολύ απλή:

*Κατεβάζετε το PSFreedom driver
*Κάνετε Extract το αρχείο που κατεβάσατε και το τοποθετείτε στο /root του N900 με scp. Μετα με SSh τρέχετε την εντολή ./psfreedom-enable.sh στο N900.
*Στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες που είχε και το PSjailbreak. Βγάζετε απο τη πρίζα το PS3, συνδέετε το N900 σε μια USB(οι υπόλοιπες πρέπει να είναι κενές), Επανασυνδέετε το PS3 στην πρίζα, πατάτε το Power, και μετά πολύ γρήγορα το Eject! Ετοιμο!

Οταν τελειώσετε για να επαναφέρετε στην κανονική του λειτουργία το Ν900 απλά τρέξτε την εντολή ./psfreedom-disable.sh

Σύμφωνα με τον δημιουργό του PSFreedom σύντομα θα υπάρχει πακετάκι για την εγκατάσταση, με GUI και μερικά LEDs για να δείχνουν την κατάσταση του Hack, ενώ θα ενεργοποιήσει και την αυτόματη μετάβαση σε Mass Storage media, ώστε να μην ενεργοποιεί μόνο το hack το N900 αλλα και να μπορείτε να αποθηκευσετε εκεί τα Homebrew σας!

Και αν πριν η Sony έτρεχε και δεν έφτανε, τώρα ο Bolt πρέπει να φοβάτε για το παγκόσμιο ρεκόρ του, αφού η εταιρία είναι πλέον λίγο πριν απο την ολοκληρωτική εξάπλωση του Hack και θα πάρει λογικά δραστικά μέτρα!
Πάντως τις προηγούμενες μέρες, η Sony δήλωσε οτι μπορεί να εντοπίσει ποιο χρησιμοποιούν το Hack στα PS3 τους, με αποτέλεσμα να είναι πολυ πιθανό να δούμε Ban Waves τις επόμενες εβδομάδες απο το PSN.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!