Τα καλύτερα δωρεάν Massive Multiplayer Online παιχνίδια

MMORPG

Τα MMO RPG παρότι πολλοί τα κατακεραυνώνουν, λόγο του δεύτερου συνθετικού του ονόματός τους, αφού στην ουσία το συντριπτικό ποσοστό τους πρόκειται για Action-ψευτοrpg, είναι η πιο δημοφιλής κατηγορίας μαζικών, online, παιχνιδιών, καθώς ο αριθμός των παιχνιδιών, αλλα και τον παικτών που ασχολούνται με αυτά, είναι υπερδεκαπλάσιος από τα υπόλοιπα MMO παιχνίδια. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τα μεγαλύτερα MMO δωρέαν ή όχι όπως τα World Of Warcraft, Lineage, Lord Of the Rings Online, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια στην κατηγορία αυτή είναι τα :

Runes Of Magic

Website: http://www.runesofmagic.com

To Runes Of Magic είναι ένα δωρεάν Fantasy MMORPG, στο οποίο οι λέξεις μπορούν να δημιουργήσουν η να καταστρέψουν. Σας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε την Taborea έναν μαγικό κόσμο γεμάτο θαυματα και αρχαίους γρίφους. Θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε επικίνδυνα τέρατα για να λύσετε το μυστήριο ενός απο καιρού εξαφανισμένου βασιλείου.
Εχετε στη διάθεσή σας, ένα Dual Class System, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να συνδιάσετε το βασικό αλλα και το δευτερέυον Class σας, για να φτιάξετε το χαρακτήρα σας, όπως ακριβώς φανταζεστε. Μάθετε Professions και Special Skills, για να φτιάξετε τον ανίκητο οπλισμό σας ή για να βελτιώσετε τον ήδη υπάρχον. Αποκτήστε τις μοναδικές In-game Collector’s Cards που σας παρέχουν πληροφορίες και δεδομένα για όλα τα πλάσματα που έχετε ήδη αντιμετωπίσει κατα τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Και αν ολα αυτά σας κουράζουν μπορείτε να πάρετε μια ανάσα στο σπίτι που θα αγοράσετε στον κόσμο του παιχνιδιού, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε όπως θέλετε!

Βασικά χαρακτηριστικά:
Συνεχή Update με νέο υλικό π.χ Classes, Races, Game Modes και πολλά ακόμα.
Εκτεταμένο Dual Class System με 6 βασικές κλάσεις και επιλογή για δευτερέυον κλάση.
Καταστροφικά Spell και attack Combinations
Περισσότερα απο 600 quests και περιεκτικες σειρές quest με συνεχή Storyline
Armor Sets με Special Bonuses
Δυναμικό σύστημα Items: Αναβάμιση με εκατοντάδες διαφορετικά Runes|
Ενεργοποιήσιμο PVP System με Arena Battles, και Guild Wars
Server vs. server PvP
Ranking system: ranking lists
Mounts: Διάφορα unique mounts
Epic Crafting System με την πιθανότητα να βελτιώσετε τα υπάρχοντα items σας.
Reputation system.

 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=3vuaKLEH16k

Fiesta Online

WebSite: http://fiesta.outspark.com/

Ένα ακόμη Fantasy ΜΜΟRpg με περισσότερους απο 2 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως. Το παιχνίδι αρχικά δεν ήταν διαθέσιμο στην Ευρώπη, αλλα πλέον μπορείτε να παίξετε χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο παιχνίδι μπορείτε να αναλάβετε τον έλεγχο ενός εκ των Archer, Fighter, Mage και Cleric, τα οποία είναι και τα Classes των παιχνιδιών. Τα Skills του παιχνιδιού χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:Active, Passive και Alchemy. Τα δύο πρώτα λίγο πολύ καταλαβαίνεται τι είναι, ενώ τα Alchemy Skills, είναι αυτά που “φέρνουν το χρήμα” στον κόσμο του Fiesta Online. Tα χρήματα υπάρχουν σε 4 διαφορετικές μορφές, copper, silver, gold, και gems τα οποία αποκτάτε είτε ολοκληρόνοντας αποστολές, είτε πωλώντας τα αντικείμενα που βρίσκεται οταν αποτελειώνεται τους εχθρούς σας.

Στο Κομμάτι του PvP υπάρχουν περιοχές PVP σε κάθε πόλη στις οποίες μπορείτε μπειτε και να αναμετρηθείτε με άλλους, χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί στα Levels.

Τέλος εκτός απο το ολοκληρωμένο σύστημα απόκτησης γής στο παιχνίδι που προστέθηκε πρόσφατα, στο Fiesta Online μπορείτε να παντρευτείτε την καλή σας, ή τον καλό σας(αν είστε γυναίκες το δεύτερο!!!) και να ζήσετε τη ζωή σας “ως σαρκα μία”! Καλό;;

Βασικά χαρακτηριστικά:
Λεπτομερή τρισδιάστατα γραφικά με Comic χαρακτήρα
Μοναδική ανάπτυξη χαρακτήρα, βασισμένη σε 4 βασικά Classes
PVE και PVP Gameplay
Αναρίθμητα Quests για μοναχικούς adventurers ή Ομάδες.
Εκτεταμένο Guild-Support
Τεράστιο Φανταστικό κόσμο με απίστευτο επίπεδο λεπτομέρειας
Εύκολο να το μάθετε, Δύσκολο να το κατακτήσετε!

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=EqM9kAvTnfw

Free Realms
To Free Realms είναι ένα δωρεάν MMO δημιουργημένο από την Sony Entertainment. To παιχνίδι ξεδιπλώνεται σε ένα τεράστιο 3D κόσμο, και σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε ότι θέλετε, όποτε θέλετε! Μάλιστα το Free Realms τρέχει κατευθείαν από τον Browser σας, χωρίς την ανάγκη να κατεβάσετε Client για να το παίξετε.
Στο παιχνίδι μέσα έχετε πάμπολα πράγματα να ασχοληθείτε. Πολεμήστε τέρατα για να ανακαλύψετε κρυμμένουν θησαυρούς, ή τους άλλους παίκτες για δόξα και χρήμα. Αποκτήστε ένα Pet και μαθετέ του νέα κόλπα, σκάψτε για χρυσάφι, φτιάξτε ένα γεύμα, ή τρέξτε σε αγώνες με το αυτοκινητό σας! Όταν βαρεθείτε(;!) από την καθημερινότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα minigame από την τεράστια συλλογή του παιχνιδιού ή επικοινωνήστε με τους φίλους σας, μέσω του Profile Page σας.

Αν θέλετε να βρεθείτε αντιμέτωποι με τρομερά τέρατα όπως τα Robgoblins, Yeti, Forest Trolls, Giant Spiders και Shamblers, απλά εξοπλιστείτε με ξίφη, ασπίδες και ότι άλλο μπορεί να σώσει το τομάρι σας, και ξεχυθείτε σε περιοχές που ποικίλουν από τις απότομες χιονισμένες κορυφές στο Snowhill, μέχρι το σκοτείνο και τρομακτικό δάσος του BlackSpore.

 

http://www.youtube.com/watch?v=P11CjhJ__Ok

Karos Online

WebSite: http://www.karosgame.com

Άλλο ένα Fantasy MMOrpg , δημιουργία της NHN. Το Karos Online λαμβάνει χώρα στον τεράστιο και ανοιχτό κόσμο της Asmara. To «ανοιχτός» δεν είναι μόνο κατ’εφημισμό, αλλα η πραγματικότητα, αφού μπορείτε να περιηγηθείτε για ώρες μακρια από πόλεις, και μάλιστα με ασήμαντα Loading times.
Γενικά τα γραφικά του παιχνιδιού είναι υπέροχα και κοντράρουν στα ίσια εμπορικά MMO παιχνίδια, με τα εφέ του ανέμου και την κίνηση του νερού να αποδίδονται εκπληκτικά.
Ξεκινόντας μπορείτα επιλέξετε μια από τις 6 διαφορετικές κλάσεις που  είναι διαθέσιμες(με λίγες επιλογές για το Customize του Avatar δυστυχώς) ενώ κάθε κλάση έχει μια αναβάθμιση στο job στο 15ο level. ΟΙ κλάσεις προς επιλογή είναι οι:
Mystic
Bow Mistress
Blader
Paladin
Rogue
Sorceress

Με μόνο τους Blader και Rogue να είναι αρσενικοί!

Άλλο ένα εντυπωσιακό στοιχείο του παιχνιδιού είναι το μοντέρνο του Interface, με όλα τα απαραίτητα hotkeys και τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες, να είναι τακτοποιημένα σε όλη την οθόνη, κάνοντας τη δουλειά μας αρκετά πιο εύκολη. Εξίσου βοηθητικός είναι και ο περιεκτικότατος χάρτης του παιχνιδιού.
Πέρα από τις μάχες, το παιχνίδι έχει και δυο βασικές «Δουλειές» για συλλογή Resources. To Ψάρεμα, και η εξόρυξη μεταλλων! Από το ψάρεμα παίρνετε τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία Potions ,ενώ από τα ορυχεία, τις πρώτες ύλες, για τα όπλα και το armor σας.

Στον τομέα του PvP τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Ο κάθε παίκτης μπορεί να ενεργοποιήσει το PVP mode, και να αντιμετωπίσει όσους από τους υπόλοιπους έχουν ενεργοποιήσει και αυτοί το Mode. Έχετε υπόψιν σας όμως ότι η δυνατότητα για PVP δίνεται μετά το 10ο level.

 

Αλλα παιχνίδια σε αυτή την κατηγορία:

World of Kung Fu
Florensia
Sword of the New World
Shaiya
Scions of Fate
Granado Espada

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!