Μία αδικοχαμένη κονσόλα: GameCube

Δεν είχα τι να κάνω και είπα να γράψω ένα mini-article

Αναμφισβήτητα το Gamecube είναι μία κονσόλα η οποία αν και είχε μεγάλη επεξεργαστική δύναμη και θα μπορούσε να εκπλήξει με τον τεχνικό τομέα, έφυγε άκλαφτη, αφήνοντας τα ηνία στο -πετυχημένο πλέον- Wii. Μία κονσόλα που είχε αρκετούς ποιοτικούς τίτλους, αλλά μηδαμινή υποστίριξη απο τρίτους Developers. Ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές, όπως για παράδειγμα με το Resident Evil 4- που ήταν η κύρια κονσόλα ανάπτυξης παιχνιδιών, και να αποκτάει πολλά Exclusives με… ημερομηνία λήξης, αφού αργά ή γρήγορα θα έβγαιναν και στο μεγαθήριο της Sony, Playstation2.

Δεν ήταν λίγα τα παιχνίδια που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Η μικρή αυτή κονσόλα, με το βολικό χειριστήριο, προσέφερε στους κατόχους πολλές ώρες καψίματος. Στο Gamecube κυκλοφόρησαν συνολικά δύο Metroids, τρεις τίτλοι Zelda, δύο Mario, όπως και το επικό Mario Kart Double Dash. Ένα ακόμη παιχνίδι που διακρίθηκε στις ελάχιστους ποιοτικούς τίτλους του Κύβου, ήταν το μοναδικό Eternal Darkness, ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μπορείς να αναφερθείς, καθώς απλά δεν περιγράφεται με λόγια. Τέλος στην κονσόλα αυτή έκανε και την εμφάνισή του μία αρκετή σειρά Pokemon με τα Colosseum και Gale of Darkness, που είναι άξιου απορίας γιατί δεν βγήκε και τρίτο μέρος..

Ας περάσουμε όμως και στο Hardware. Το Gamecube ήταν μία μικρή, αλλά ταυτόχρονα τόσο ισχυρή κονσόλα, αφού είχε την διπλάσια ισχύ του Playstation2. Ήταν η τελευταία κονσόλα της Nintendo η οποία ξέφυγε απο τους πειρατές, αφού τα mini dvd που χρησιμοποιούσε ήταν δύσκολο να βρεθούν και να αντιγραφούν. Άξιο αναφοράς είναι και το Gameboy Player, μια ειδική συσκευή που τοποθετείται στο κάτω μέρος της κονσόλας, και επέτρεπε να παιχτουν Cartridges του Gameboy, Gameboy Color και Gameboy advance στην οθόνη της τηλεόρασης(ιδανικό για όσους δεν είχαν Gameboy).

Αυτά απο μένα.. Image

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.