Οδηγός για Downgrade του PSP

Με αυτόν τον οδηγό θα προσπαθήσω με απλά και εύκολα βήματα με τη βοήθεια φωτογραφιών και βίντεο να σας βοηθήσω να flashαρετε το psp σας ώστε να καταφέρετε να παίξετε παιχνίδια από τη memory stick σας.


ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ

Πριν ξεκινήσουμε ας αριθμήσουμε τι χρειαζόμαστε.
1)   Ένα psp phat ή slim’lite οποιουδήποτε firmware(όχι το 3000)
2)   Μια Pandora Battery γνωστή και ως Tool Battery (Τρόποι για να τη βρείτε η να την κατασκευάσετε μονοί σας παρακάτω)
3)   Μια memory stick Duo Pro 256MB η παραπάνω την οποία θα χρησιμοποιήσουμε ως Magic Memory Stick(εν συντομία θα αναφέρεται ως MMS)
4)   Όρεξη και ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ υπομονή και σταθερότητα χεριού ΑΝ αποφασίσετε να μετατρέψετε την μπαταρία σας σε Pandora αντί να καταφύγετε σε κάποια έτοιμη λύση.


PANDORA BATTERY

Για να γίνετε ευτυχής κάτοχος μια τέτοια μπαταρίας υπάρχουν 2 τρόποι.

Πρώτον. Να την αποκτήσετε έτοιμη(προτείνεται με 1000)

Δεύτερον. Να την φτιάξετε με τα χεράκια σας πειράζοντας την μπαταρία του psp σας,πραγμα όχι μονό δύσκολο αλλά και επικίνδυνο για την μπαταρία και τα νευρά σας!!

Όπως καταλαβαίνετε σας προτείνω την πρώτη λύση( σωωωωωπααα ) και επειδή υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε ολοσχερώς την μπαταρία σας, αλλά και επειδή ακόμα και αν καταφέρετε τελικά να την μετατρέψετε (και να μου την τρίψετε στη μούρη αφού εγώ κατάφερα μονό να χαλάσω την μπαταρία μου) η μπαταρία σας μετά την διαδικασία του downgrade θα είναι άχρηστη!! Άρα αν δεν αγοράσετε την Pandora θα χρειαστεί να αγοράσετε μια κανονική μπαταρία για το psp σας.

Για να την αγοράσετε θα σας προτείνω ότι θεωρώ πιο συμφέρον( δικό σας.. εγω ποσοστά δεν παίρνω)

Ε-Market
Μετά το E-market το όποιο είναι ένα ελληνικό site δημοπρασιών για όσους δεν το ξέρουν και με ένα απλό sign up μπορείτε να αγοράσετε ΠΑΡΑ πολλά πράγματα σε ΠΟΛΥ καλές τιμές. Από την άλλη δεν είναι σίγουρο ότι θα βρείτε Pandora την εποχή που θα ψάξετε αλλά αν βρείτε πιθανότατα θα είναι η καλύτερη τιμή που θα μπορέσετε να βρείτε

EasyBuyWorld
Ακολούθως το EasyBuyWorld ένα ελληνικό eshop από το όποιο μπορείτε να παραγγείλετε την Pandora στην τιμή των 22 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά. Το κατάστημα κάνει και αποστολές με αντικαταβολή

DealExtreme
Τέλος όσοι από εσάς έχουν την ευχέρεια να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα η το PayPal μπορείτε να την αποκτήσετε πολύ φτηνά και χωρίς έξοδα μεταφορικών από 8 δολάρια(6.5 ευρώ) από το Deal Extreme. Έχω κάνει 2-3 αγορές από εκεί και είναι ασφαλές και πράγματι χωρίς μεταφορικά. Από την άλλη θα πρέπει να περιμένετε 15-20 μέρες ώστε να έρθουν τα πράγματα σας

Για να μετατρέψετε την μπαταρία σας σε Pandora μονοι σας ,Δειτε ΕΔΩ


MAGIC MEMORY STICK

Για να φτίαξετε την Magic Memory Stick υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Εγώ θα σας πώ 2

Ο πρώτος και ευκολότερος τρόπος να φτιάξετε Magic Memory Stick χωρίς να μπλέκεστε με dos και τεράστια downloads.. ειναι με το Ultralite MMS Maker δείτε εδω για τον οδηγό και θα καταλάβετε..τωρα αν είστε καγκουρες και σας αρέσουν τα δύσκολα καντε το με τον παρακάτω τρόπο.

Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο δύσκολος και δεν προτείνετε αλλα αφού εγω εκατσα και τον έγραψα είστε καταδικασμένοι να τον διαβάσετε!!! ^_^ ^_^
Για να δημιουργήσετε μια magic memory stick με τον δευτερο τρόπο θα χρειαστείτε ένα ms Duo pro apo 128mb-4gb

Κατεβάστε το αρχείο Εδω (megaupload) . Είναι 159Mb και θα χρειαστείτε λίγη υπομονή. Όταν τελειώσει κάντε το αποσυμπίεση. θα πρέπει να έχετε έναν φάκελο σαν αυτόν . Θα πρότεινα να κλείσετε firewall και antivirus πριν την αποσυμπιεση για να μην αντιμετωπίσετε προβλημα.Πιστεψτε με δεν υπάρχει ιός στον φάκελο δε χρειάζεται να φοβαστε,απλα το start.exe που θα χρειαστεί να τρέξετε για να δημιουργήσετε την MMS τρέχει σε dos και υπάρχει πιθανότητα το firewall σας να το μπλοκάρει

-Τώρα στο psp σας πηγαίνετε στο system-> format memory stick και κάντε φόρματ την κάρτα μνήμης(όλα τα δεδομένα θα χαθούν γι’αυτό σωστέ ότι θέλετε)
-Συνδέστε το psp σας μέσω usb με το pc σας.
-Πίσω στο pc σας δείτε με ποιο γράμμα είναι το psp σας π.χ f: ή d: και να το θυμάστε. Στην συνεχεία στο φάκελο που κάνατε extract τα αρχεία από το 4mms.zip τρέξτε το αρχείο “start.exe” ή απλά “start” και ένα παράθυρο dos θα ανοίξει.
-Όταν ανοίξει θα σας ζητήσει το letter του psp σας. Αν το συγκρατήσατε από πριν που σας το είπα γράψτε το τώρα (μονό το γράμμα, χωρίς τα :/ δηλαδή αν το psp σας είναι το F: γράψτε απλά F) και πατήστε enter, αλλιώς ανοίξτε το “My computer” και δείτε το γράμμα που αντιστοιχεί στο psp σας.

-θα αρχίσει μια διαδικασία για verify η οποία θα πάρει λίγη ώρα .. όποτε είναι η κατάλληλη στιγμή για τον καφέ/το φαί/την τουαλέτα/το τηλέφωνο και όλα όσα προλάβετε να κάνετε. Όταν τελειώσει πατήστε enter και πάμε παρακάτω

-Είμαστε παρακάτω! Θα σας ζητήσει να κάνετε φόρματ την κάρτα μνήμης σας..μην μασήσετε καθόλου. Πατήστε Y και enter. Συνεχίζουμε!!

-Όταν τελειώσει ΒΓΑΛΤΕ ΠΡΩΤΑ το memory stick ΚΑΙ ΜΕΤΑ κάντε cancel στο usb connection του psp και του pc σας(πατήστε Ο στο psp) . ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΕΙΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ!! Μετά πατήστε Enter

-Τώρα και πάλι πρέπει να βάλετε την κάρτα μνήμης μέσα στο psp και να ξαναπατήσετε usb connection από το psp σας.. ΚΑΙ πάλι προσοχή στη σειρά! Πρώτα βαλτέ την κάρτα και μετά usb connection. Πατήστε enter

-Θα σας βγάλει μια λίστα από 5 επιλογές. Εσείς πατήστε 1 και enter αν έχετε phat psp η την επιλογή 3 και enter αν έχετε slim psp για να τα βάλετε στην έκδοση 1.5, ή την επιλογή 4 και enter για να βάλετε στο psp σας την έκδοση 3.71 m33( προτείνετε)

-Το πρόγραμμα θα κάνει extract τα αρχεία στην κάρτα μνήμης του psp. Όταν τελειώσει πατήστε Υ και enter και μετά πάλι enter.
-Πατήστε ακόμα μια φορά enter και το πρόγραμμα θα κλείσει..

Συγχαρητήρια έχετε μια MAGIC MEMORY STICK!!


DownGrade

Eπιτελους μετα απο ολες τις προηγούμενες προετοιμασίες ηρθε η ωρα για το ζουμί της υπόθεσης..το downgrade.

Οσοι κάνατε την Magic Memory Stick με το Ultralite mms maker
– Βαλτε την Magic Memory Stick στο PSP
-Ενώ κρατάτε πατημένο το L-trigger βάλτε στο PSP την πανδώρα. Μην αφήσετε το L μέχρι να εμφανιστεί ενα μενού.
-Στο μενού επιλέξτε Install 5.00 m33 Custom Firmware
-Θα αρχίσει η διαδικασία,αφήστε το PSP κάτω μέχρι να τελειώσει. Οταν τελειώσει θα σας ζητήσει να κανετε επανεκκίνηση το PSP σας, πατήστε Χ και είστε ετοιμοι

Οσοι κάνατε την Magic Memory Stick με τον αλλο τρόπο
-Βαλτέ την magic memory stick στο psp σας.

-Βγάλτε την κανονική μπαταρία και βαλτέ την Pandora.

-To psp θα πρέπει να ανοίξει αυτόματα μονό του(θα ανάψουν τα λαμπάκια του). Συμφωνά με πολλούς οδηγούς που έχω δει κάπου εδω θα πρέπει στην οθόνη του psp κάτι λευκά γραμματα..εμενα σε 3 psp που έχω κάνει downgrade ουδέποτε μου εμφανιστήκαν αυτά τα γραμματα..ειχα απλά μια μαύρη οθονη.Να πω εδω ότι όλα τα psp που δοκίμασα εγώ ήταν slim n lite ίσως να έχει να κάνει με αυτό.

-Αφού περιμένετε 2 δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστούν(Huh??) τα γράμματα, αν δεν εμφανιστούν απλά περιμένετε 2 δευτερόλεπτα και πατήστε X στο psp σας. Τα λαμπάκια του psp θα πρέπει να αρχίσουν να αναβοσβηνουν.αν όχι δοκιμάστε να πατήσετε O.
Από την στιγμή που θα αρχίσουν τα λαμπάκια να αναβοσβήνουν ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ PSP ΚΑΤΩ. ΜΗΝ το αγγίξετε, ΜΗΝπατηστε κουμπιά, ΜΗΝ αναπνέεται κοντά του!

-2 λεπτά μετά τα λαμπιόνια θα σταματησουν..μπορειτε πλέον να το ακουμπήσετε. Πατήστε Χ και το psp θα κλείσει. Μόλις κλείσει βγάλτε την Pandora kai βαλτέ την κανονική μπαταρία σας. Ανοιχτέ το psp kai :band: NAIIIIIII

EXETE KANEI TO PSP ΣΑΣ DOWNGRADE!!!

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ VIDEO

Και εδω ειναι μερικα video για να σας βοηθησουν με τη διαδικασία. Σε λιγες μερες ευελπιστω να φτιαξω ενα πληρες video με καλη ποιοτητα και στα ελληνικα για να το ανεβασω και να σας βοηθησω σημαντικά..

Ολοκληρη Η διαδικασια

http://www.youtube.com/watch?v=79DSFuYEjPg

Η δημιουργια magic memory stick

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ GUYS

Για να βαλετε Παιχνιδια τωρα απλα καντε fomat την καρτα μνημης απο το psp και θα δημιουργηθει αυτοματα ενας φακελος ISO στην καρτα μνημης. Συνδέστε το psp με το pc σας και αντιγραψτε ολα τα παιχνιδια σε αυτον το φακελο..τα παιχνιδια πρεπει να εχουν καταληξη .iso η .cso
Αφου το κάνετε αυτό μπείτε στο Recovery Menu και εκεί επιλέξτε το Configuration και στην επιλογή UMD mode πατήστε Χ μεχρι να εμφανιστεί η επιλογή m33 driver-no UMD-. Πατήστε Back και μετα Exit και ειστε οκ.

^_^

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!