[PSP] Kindom Hearts : Birth By Sleep Review

* SquareEnix
* RPG
* PEGI: 12+
* Release date: 10/9/2010
* Κυκλοφορεί για PSP

Η Square Enix είναι πολύ γνωστή για την σειρά Final Fantasy αλλά όσοι ψάξουν καλύτερα στο ιστορικό της εταιρίας αυτής θα δουν ένα άλλο παρόμοιο παιχνίδι το Kingdom Hearts.Γενικώς η σειρά αυτή ξεκίνα με ένα παιδάκι τον Sora ο οποίος βρίσκει ένα σπαθί γνωστό και ως Keyblade και πάνω σε αυτά στηρίζεται ολόκληρη σειρά.Ο Sora και στο πρώτο και στο δεύτερο Kingdom Hearts πολεμά κάτι πλάσματα που ονομάζονται Heartless τα οποία είναι σώματα χωρίς ψυχή και προσπαθούν να απλώσουν το σκοτάδι σε όλους τον κόσμους.

Όλη η σειρά εξελίσσεται σε κόσμους γνωστούς από τις ταινίες του Disney και μια μίξη από χαρακτήρες του Final Fantasy για αυτό έχει πάρει πολύ καλές κριτικές από fans της σειράς (FF).Το Kingdom Hearts υπάρχει στο PS2(Kingdom Hearts I & II) αλλά έχουν δημιουργηθεί και δυο spin-offs για τις δυο φορητές κονσόλες τις Nintendo(GBA,NDS) τα ονόματα τους Kingdom Hearts: Chain of Memories και Kingdom Hearts 358/2 Days.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το Birth By Sleep είναι ένα prequel για το πρώτο παιχνίδι Kingdom Hearts, που η ιστορία ξεκινά δέκα χρόνια πριν. Tο Παιχνίδι εξιστορεί την ιστορία των Terra, Ventus και Aqua, που εκπαιδεύονται για να γίνουν Keyblade Masters υπό τις οδηγίες τού Master Eraqus. Σύντομα, όμως, θα βρεθούν στη μέση μιας κρίσης που επηρεάζει κόσμους πέρα από τον δικό τους, καθώς ένας άλλος Keyblade Master -ονόματι “Xehanort”- έχει εξαφανιστεί. Όπως και στα άλλα παιχνίδια της σειράς, ο παίκτης προχωρά μέσα από μια συλλογή των διαφόρων κόσμων, με βάση τις διάφορες τοπικές ρυθμίσεις από την Disney animated. Οι κόσμοι είναι οι εξής : Dwarf Woodlands από την ταινία η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, Enchanted Dominion από Sleeping Beauty, Castle of Dreams από Σταχτοπούτα, Olympus Coloseum από τον Ηρακλή, Deep Space από το Lilo & Stitch, Neverland από τον Peter Pan (η οποία έχει αλλάξει πολύ από το πρώτο παιχνίδι)και Mysterious Tower από Fantasia. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης διάφορους νέους κόσμους που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη σειρά από την Square Enix, όπως το Land of Departure και την Radiant Garden. Ακόμη διαθέτει την Disney Town, η οποία είναι η πόλη που περιβάλλει το γνωστό σε όλους κάστρο της Disney, που έχει πολλά mini games. Τέλος βλέπουμε τους κόσμους Destiny Islands και Oblivion Castle που εμφανίζονται με τη μορφή των cutscenes, ενώ το 100 Acre Wood από το Winnie the Pooh, η οποία είχε εμφανιστεί στα περισσότερα άλλα παιχνίδια της σειράς, εμφανίζεται μόνο ως συμβούλιο για το By Sleep(γέννηση από τον ύπνο Razz ).

GAMEPLAY

Το Kingdom Hearts δεν είναι σαν τα FF στις μάχες(που θυμίζουν τα ποκεμον) στο Kingdom Hearts τις ζεις τις μάχες και είναι κάτι που το κάνει πολύ ελκυστικό για όλους τους gamers! Όπως και στα άλλα KH έτσι και σε αυτό ο παίχτης έχει πολλές κινήσεις στο ενεργητικό του για να νικήσει τους αντιπάλους του .Το παιχνίδι και στο πιο εύκολο επίπεδο δυσκολίας μπορεί να σου πάρει πολύ χρόνο και να κάνεις παρά πολλές προσπάθειες για να νικήσεις έναν Boss.Δεν θεωρείται μονότονο γιατί ο παίχτης έχει να ανακαλύψει πολλούς κόσμους και να αντιμετωπίσει πολλούς και διαφορετικούς εχθρούς .Το παιχνίδι έχει μεγάλη διάρκεια γιατί ο παίχτης πρέπει να τελειώσει το παιχνίδι βλέποντας την όλη ιστορία μέσα από την οπτική γωνία και των τριών χαρακτήρων.

ΓΡΑΦΙΚΑ & ΗΧΟΣ

Για παιχνίδι φορητής κονσόλας έχει πολύ καλά γραφικά ,είναι λίγα τα παιχνίδια στο PSP με τόσο καλά γραφικά .Ανάλογα με τον κόσμο που παίζεις μπορεί να δεις και διαφορετικά σκηνικά και animations.Τα textures είναι αρκετά υψηλής ποιότητας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάλυση του PSP, πολλές φορές το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που θα μπορούσε να συγκριθεί και με παιχνίδι του PS2 .Τα τραγούδια είναι συμπαθητικά άλλα θα ήταν καλύτερο στις μάχες να μην έχει χαλαρή μουσική γιατί σε πολλές μάχες γίνετε αυτό .Οι φωνές στην γιαπωνέζικη έκδοση θυμίζουν πολύ
τους γιαπωνέζους χαρακτήρες του Tekken(δηλαδή την Kazama Family).

ONLINE MODES

Προς έκπληξη όλων το Birth By Sleep έχει και online modes . Συγκεκριμένα ,στον κόσμο Mirage Arena έχει minigames που μπορεί ο παίχτης να παίξει online αλλά και offline!

ΘΕΤΙΚΑ

*Νέοι κόσμοι για να εξερευνήσει ο παίχτης
*Πολύ καλά γραφικά
*Η αξιοποίηση και των τριών χαρακτήρων
*Το online χαρακτηριστικό το οποίο ίσως δούμε και στα επόμενα παιχνίδια της σειράς

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

*Λείπουν ο Sora,o Donald και ο Goofy
*Η μουσική του παιχνιδιού
*Η μικρή διάρκεια ολοκλήρωσης του κάθε κόσμου
*Θα μπορούσαν να μπουν και άλλοι κόσμοι

Όσοι είστε fans της σειράς και των RPG αξίζει να το βάλετε στην συλλογή σας οι υπόλοιποι να το δοκιμάσετε το παιχνίδι γιατί θα σας αρέσει σίγουρα ,μαζί με την κυκλοφορία του παιχνιδιού θα υπάρχει και bundle που θα έχει την κονσόλα μαζί με το παιχνίδι ευκαιρία να πάρετε ένα PSP Razz .

Gameplay: 10
Γραφικά: 10
Χειρισμός: 9
Ήχος: 8
Διάρκεια: 10
Συνολικά: 9