Pokemon HeartGold
Μπορούμε να θυμηθούμε, σχεδόν μία δεκαετία πριν, να κοιτάμε με θαυμασμό τα 100 νέα Pokemon που παρουσίαζαν οι Gold και Silver, πέρα από τα ήδη γνώριμα 151 των Bleu, Red και Yellow. Πέρα από τα περισσότερα πλάσματα, παρουσίαζαν και έναν ολόκληρο ολοκαίνουριο και τεράστιο κόσμο, το Johto. Δέκα χρόνια αργότερα, η αίσθηση είναι η ίδια. Ανοίγοντας το κουτί και τοποθετώντας το Cartridge στο DS, ένα ρίγος διαπέρασε το σώμα μου, αναγεννώντας αναμνήσεις από το 2000.
ΥΓ: Για τους φίλους μας τους πειρατές, το παιχνίδι περιέχει Antipiracy προστασία που κολλάει κάθε 5 λεπτά. Καιρός να αγοράσετε και τίποτα!
Story:
Το παιχνίδι ξεκινάει με τον Professor Elm να σας καλωσορίζει στον «κόσμο των πόκεμον». Αφού κάνετε τις απαραίτητες επιλογές, όπως φύλο και όνομα, μεταφέρεστε αυτόματα στο δωμάτιό σας. Μετά το πολύ μπλά-μπλά της μητέρας σας (ναι, η κατάρα σας ακολουθεί και in-game), επιτέλους είστε Free to go. Στη συνέχεια της ιστορίας πρέπει να πάτε στο εργαστήριο του Καθηγητή, όπου καλείστε να κάνετε την σημαντικότερη επιλογή του παιχνιδιού. Αυτή δεν είναι άλλη από την επιλογή του αρχικού σας Pokemon. Διαθέσιμες είναι μόνο τρεις επιλογές:
- Cyndaquil: Ίσως η καλύτερη επιλογή για αρχάριους, καθώς κάνε την αρχή του παιχνιδιού πιο εύκολη. Οστόσο γίνεται σχεδόν άχρηστο στη συνέχεια. Η πρώτη εξέλιξη του Cyndaquil, Quilava, πραγματοποιείται στα Lv14.
- Totodile: Η επιλογή για λίγο πιο έμπειρους παίκτες. Παρόλο που είναι
αρκετά δυνατό, στην συνέχεια είναι εφικτό να βρείτε ένα δυνατότερο
Pokemon τύπου νερού.Το Totadile φτάνει στην τελική του εξέλιξη στα 32 Level, πριν από τα υπόλοιπα. - Chicorita: Η επιλογή του κάνει την αρχή δύσκολη, αλλά είναι μία καλή επιλογή για την συνέχεια.
Η δράση όμως δεν περιορίζεται στο Johto. Αφου νικήσετε τους Elite four του Johto, είναι δυνατό να πάτε και στην γνώριμη περιοχή του Kanto, που θα αναλύσουμε στην συνέχεια.
Gameplay:
Το Gameplay παραμένει αναλλοίωτο. Η δράση εξελίσσεται αργά. Σε κανένα σημείο δεν θα πιεστείτε από τον χρόνο, αφού τον έχετε άπλετο ώστε να σκεφτείτε καλά κάθε ενέργειά σας. Επιπλέον το παιχνίδι ενσωματώνει και το χαρακτιριστικό εναλλαγής μέρα και νύχτας σύμφωνα με το εσωτερικό ρολόι του συστήματος (ευτυχώς που το DS δεν έχει Error 8001150F). Βέβαια αυτό δεν ανταποκρίνεται καλά, αφού θα δείτε στις 6 να έχει νυχτώσει και στις 7 το πρωί να παραμένει νύχτα! Επίσης, η εναλλαγή είναι κάπως απότομη, αφού πραγματοποιείται εντός δευτερολέπτων.
Το σύστημα μαχης έχει παραμεινει εντελώς άθικτο. Κάθε Pokemon μπορεί να θυμάται μέχρι και 4 επιθέσεις, ενώ η πραγματοποίησή τους γίνεται μεσω της οθόνης αφής του DS. Ίδιο παραμένει και το σύστημα Level. Για όσους δεν γνωρίζουν, με κάθε σας νίκη, αποκτάτε Experience Points. Όσα περισσότερα Level έχει ένα αντίπαλο pokemon, τόσα περισσότερα XP θα αποκτήσετε. Σε έναν συγκεκριμένο αριθμό XP, θα ανεβείτε Level και το Pokemon πρακτικά θα δυναμώσει.
Τα παιχνίδια αυτά, προσφέρουν δύο τεράστιες περιοχές για εξερεύνηση καθώς και συνολικά 16 μετάλλια και Gyms να κερδίσετε. Αυτές δεν είναι άλλες από τα Kanto και Johto, με την πρώτη να είναι η αγαπημένη προσωπική μας περιοχή. Το εκπληκτικό είναι πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στον επανασχεδιασμό των περιοχών, οι οποίες όχι μόνο έχουν δεχθεί ένα γερό Lifting, αλλά πλέον είναι κυριολεκτικά αγνωριστες. Επίσης, η κάμερα είναι πιο κοντά στον χαρακτήρα, και δίνει μία ψευτο-τρισδιάστατη αίσθηση. Τα γυμναστήρια αποτελούν για άλλη μία φορά το κύριο μέρος του παιχνιδιού, αφού αυτός είναι και ο βασικός στόχος. Το επίπεδο δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλο αφού στις 10 περίπου ώρες ενασχόλησης με το παιχνίδι είδαμε την μαύρη οθόνη που σήμανε το Gameover ουκ ολίγες φορές.
Το Pokegear επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά κάπως διαφορετικό από αυτό που γνωρίσαμε στις original εκδόσεις. Το Pokegear είναι ένα είδους Gadget το οποίο έχει ενσωματωμένες λειτουργίες όπως τηλέφωνο, Ραδιόφωνο(όχι δεν πιάνει Love Radio) αλλά πλέον είναι εφικτή η εν μέρει τροποποίηση του Interface του. Τώρα γεννιέται το ερώτημα για το που χρησιμεύει αυτό το κινητο… Βασικά, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, αφού πολλοί χαρακτήρες θα σας τηλεφωνούνε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για να σας ενημερώσουν για διάφορα Events, αλλά και η πολυαγαπημένη σας μανούλα που θα σας τα σπάει καθημερινά..
Τέλος, ίσως και λιγότερο σημαντικό, είναι η προσθήκη του μοναδικού χαρακτηριστικού της Pokemon Yellow. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Pokemon σας να σας ακοουθεί όπου και αν πηγαίνετε. Αυτή τη φορά όμως, δεν περιορίζεται μόνο στον Picachu, αλλά σε κάθε pokemon που είναι στην πρώτη θέση, ενώ μέσω της μικροσυσκευής που δίνεται μαζί με το παιχνίδι είναι δυνατή η μεταφορά ενός pokemon εκεί, όπου με τον ενσωματωμένο βηματόμετρο στο οποίο ισχύει: Κάθε βήμα=1XP
Η μετάβαση από το Gameboy Color στο DS μπορεί να μην φαντάζει μεγάλη, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετή να κάνει αντιληπτή την διαφορά στα γραφικά. Πλέον, οι κόσμοι έχουν επανασχεδιαστεί, ώστε να πάρουν μία 3D μορφή, και συγχρόνως να παρουσιάζουν μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων από τις αρχικές εκδόσεις. Το Animation κίνησης των χαρακτήρων είναι αρκετά βελτιωμένο, ενώ οι αντανακλάσεις είναι αρκετά προσεγμένες. Τα εφέ φωτιάς και έκρηξης των επιθέσεων είναι εμφανώς βελτιωμένα, αν και μοιάζουν με αυτά των Platinum, κάτι που δεν είναι και απαραίτητα κακό. Βέβαια, οι μάχες παραμένει εγκλωβισμένες στις δύο διαστάσεις, με τα μοντέλα των Pokemon να είναι εμφωνώς βελτιωμένα. Άλλωστε η μηχανή γραφικών που χρησιμοποιείται είναι μία τροποποιημένη εκδοχή αυτής των άλλων παιχνιδιών Pokemon του DS.
Στον ακουστικό τομέα, παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτα τα MIDI κομμάτια που γνωρίσαμε, αλλά εμφανώς βελτιωμενα. Η χρήση του ραδιοφώνου μέσω του Pokegear μπορεί να ευχαριστήσει τους απαιτητικούς παίκτες, αλλά η ποικιλία των σταθμών δεν είναι και τόσο μεγάλη όπως ουτε και τα κομμάτια που «παίζει» ο κάθε σταθμός, τα οποία δείχνουν να ανακυκλώνονται συνεχώς.
Το νέο αυτό κεφάλαιο στην σειρά Pokemon, μόνο νέο δεν είναι. Παραμένει πιστό στα χνάρια των προκατόχων του, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Η επιστροφή του Johto στο DS, είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει η ομάδα ανάπτυξης. Δύο Remakes δύο ξεωριστών παιχνιδιών, που πολλοί δεν είχαν την τύχη να δοκιμάσουν. Σίγουρα, με λίγες αλλαγές (ή μία κυκλοφορία πλήρως 3D στο Wii) να ανέβαζε πολύ αυτές στα μάτια μας, αλλά σίγουρα είναι τα παιχνίδια που δεν πρέπει να λείπουν. Βέβαια, η αγορά των αρχικών ίσως να ήταν μια καλύτερη επιλογή, αφού σαν το πρωτότυπο πάντα είναι πιο ‘επικό’ σε σχέση με το Remake του.
Gameplay: 9
Διάρκεια: 10
Χειρισμός: 9
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
[rating:8.5/10]