New Super Mario Bros Wii

Την στιγμή που όλοι πιστεύαμε οτι η 2D εποχή των Mario για οικιακές κονσόλες ειναι παρελθόν, η Nintendo μας διεψευσε! Στην Ε3 του 2009, ήρθε η ανακοινωση-βόμβα για το New Super Mario Bros, που θα κάνει την εμφάνισή του στο Wii.
Πολλοί θεώρησαν οτι το παιχνίδι θα είναι ενα Port του ομώνυμου παιχνιδιού για το DS. Αλλά έκανα μεγάλο λαθος τελικά!
Το NSMB Wii, θα σας συναρπάσει και θα σας ταξιδεύσει πίσω στην εποχή του SNES και του Super Mario Bros 3, ωστόσο με πάμπολες διαφορές.

Mario 2D? Πλακα με κανεις?

Το παιχνίδι αποτελεί εναν κλασσικό συνεχιστή της 2D σειράς του Mario. Η κίνηση πραγματοποιείται στις 2 διαστάσεις, ενω στο σύνολο υπαρχουν 9 διαφορετικοί κόσμοι, με 2 κάστρα στον καθένα. Η ιστορία παραμένει η ίδια. Ο Bowser κλεβει την Peach μέσα απο τα χέρια σα, και εσείς ξεκινάτε το μεγάλο ταξίδι (βλ. Η Δράση).
Στην περιπέτειά σας δεν είστε μόνος! Παρέα σας είναι ο αδερφός σας Luigi, καθώς και 2 Toads(και μια πληθώρα απο αντιπάλους).

 

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Nintendo εισάγει το Demo Play. Το demo play, είναι ενα είδος βοήθειας για τους αρχάριους παίκτες! όταν καποιος κολήσει, μπορεί να το ενεργοποιήσει και ο αδερφός σας Luigi, θα σας δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε!(Εγώ πάντως δεν θα το προτιμήσω!)
Επιπλέον στο παιχνίδι προστέθηκαν 2 επιπλέον Power-ups που μπορουν να χρησιμοποιησουν όλοι οι χρήστες. Το πρώτο είναι η στολή πιγκουίνου, που σου δίνει την δυνατότητα να γλιστράς πανω στον πάγο, αλλά και να κινήσαι πιο γρήγορα μέσα στο νερό.
Το δεύτερο Power-up ειναι ο παγος! Λειτουργει σαν φωτιά, αλλα αντι να σκοτώνει τους αντιπάλους τους παγώνει. Του πάγους που δημιουργουνται, μπορειται να τους σηκώσετε στα χέρια σας, (πατώντας το ”1” και κουνώντας λίγο το χειρηστήριο), και να τους πετάξετε στους αντιπάλους σας.
Τελικά, υπαρχει και ένα τρίτο νεο Power-up.. Σου δίνει μία ειδική στολή που με αυτή μπορείς να πετάξεις μέ ένα απο τίναγμα του Wiimote

Πάτα Α Ρεεεεε!
Ο χειρισμός του παιχνιδιού πραγματοποιείται κρατώντας το Wiimote σαν το κλασσικό χειρηστήριο του Νes (παράλληλα).
Με το D-Pad κινήσαι, με το 1 επιταγχύνεις, ενώ με το 2 πηδάς. Κουνώντας το Wiimote, μπορείς να κανεις ορισμένες κινήσεις, αλλα πατώντας και το 1, μπορείς να πάρεις στα χέρια σου ένα αντικείμενο ή ακομα και τον αντίπαλό σου!
όταν βρεθείς πανω σε ειδικές πλατφόρμες, το Tilt του χειρηστηρίου θα αλλάξει την κλίση τους ώστε να μπορέσεις να περάσεις στην απέναντι πλευρά (βλ εικόνα)!

Μια ωραία πεταλούδα!
Το παιχνίδι, αποτελείται μονο απο 2 διαστάσεις, παρόλο που στους χαρακτήρες μπορείς να διαπιστώσεις ότι υπάρχει και βάθος.
Όταν ακούτε 2D, μπορεί να σας έρχεται στο μυαλό το Paper Mario. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!
Εδω τολμούμε να πούμε οτι έχουμε 3D χαρακτήρες παγιδευμένους μέσα σε έναν 2d κόσμο!
Το Pixelισμα υπάρχει, αλλα είναι ελάχιστο και δεν χαλάει το παιχνίδι, ενώ τα χρώματα έντονα και όμορφα!

 

 

 

Multiplayer:
Το Multiplayer του τίτλου περιορίζεται στο offline mode.
Μέχρι και 4 παίκτες μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα, επιλέγοντας εναν απο τους ακόλουθες χαρακτήρες: Mario,Luigi, Toad1 και Toad2.
όλοι οι ήρωες έχουν τις ίδιες ικανότητες! Μπορούν να πηδήξουν στο ίδιο ύψος, να πάρουν τα ίδια power-ups κλπ.
Οποιαδήποτε στιγμή ενας νέος παικτης μπορεί να μπει στο παιχνίδι, απλα κάνοντας την αντίστοιχη επιλογή απο το Pause Menu!
Δυστηχώς το Online σύμφωνα με τον Miyamoto ήταν αδύνατο, αφου οι υπόλοιπες λειτουργίες καταλαμβάνουν όλο το χώρο του δίσκου, και την επεξεργαστική μνήμη του Wii.

Η Δράση

Όλα ξεκινάνε στο πάρτυ γενεθλίων της Peach. Eνω όλοι γιορτάζουν ο Bowser και η παρεα του μας κλεβουν την Peach, με το γνωστό διαστημόπλοιο που είδαμε και στο πρώτο Galaxy.
Έτσι ξεκινάει το μεγαααααααλο ταξίδι μας(και ομολογω δυσκολο)

Διάρκεια
Το παιχνίδι εχει μία κανονικη διαρκεια.
Η βασικη υποθεση δεν ξεπερνα τις 8 ώρες, αλλα αν θέλετε όλα τα Extras, θα χρειαστείται αλλες 10 ώρες περίπου.
Για του αρχάριους, το παιχνίδι θα σας φανεί αρκετά δύσκολο, και συγκεκριμένα τα Bosses,
αλλα για τους βετερανους του αθλήματος, οι πίστες θα βγαίνουν σαν καπνός!
Στο παιχνίδι υπάρχουν 9 κόσμοι, οπου στο τέλος πολεμάς για μία ακομη φορά τον Bowser
Μόλις τελειωσει το παιχνίδι μπορείς να επαναλάβεις οσες πίστες θες, αλλα
και να παιξεις Multi με τους φίλους σου!

Last Comment:

STAY AWAY απο τους θειους!
Το παιχνιδι αξίζει κατα πολύ τα λεφτά του! Ατελειωτες ωρες Gaming σας περιμένουν!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.