F1 2009


Μετά από χρόνια αποχής της F1, αυτή επιστρέφει στο PSP και στο Wii, για να μας προετοιμάσει κυρίως, για την Next-gen κυκλοφορία του, την επόμενη χρονιά.
Είναι όμως ένα απλό δειγμα ή ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι Racing?

 

 

Το πακέτο
Το νέο αυτό παιχνίδι όπως προαναφέραμε, κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Wii και το Sony PSP, με την έκδοση του Wii να τραβάει περισσότερο τα βλέματα.
Άν αποφασίσετε να αγοράσετε την έκδοση για το Wii, θα πάρετε δώρο και το ειδικό τιμονάκι σε σχήμα τιμονιού αληθινής Formula.Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό κομμάτι πλαστικού με μία υποδοχή για το Wii Mote, αλλά θα σας βοηθήσει να ελέγχετε καλύτερα το όχημα.
Όσον αφορά την έκδοση του Psp, αυτήν δεν περιέχει κάποιο επιπλέον δώρο, αφού ο χειρισμός πραγματοποιείται με τα πλήκτρα μόνο

 

Γραφικα:

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά καλά, αλλά είχαν πολλά περιθώρια βελτίωσης, και ειδικά στην έκδοση του Wii.

Δεν μπορούν με τίποτα να συγκριθούν με αυτά του Monster Hunter Tri (βλ. αντίστοιχο Review), αλλά κυμαίνονται σε καλά επίπεδα. Έχοντας παίξει και τις δύο εκδόσεις, θα μπορούσα να πώ ότι προτιμώ την έκδοση του PSP όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, καθώς η μικρότερη οθόνη, αντιστοιχεί σε λιγότερο Pixelισμα.

Αν έπρεπε να συγκρίνω τα γραφικά με κάποιο άλλο παιχνίδι, αυτό θα ήταν το Gran Turismo 4 για το Playstation 2, διότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με κάποιο Next-gen παιχνίδι όπως το Need for Speed: Shift και Forza 3.

Gameplay:

Γιατί παίρνει κανείς ένα Racing? Για το Gameplay του φυσικά!
Ο νέος τίτλος F1, θα σας συναρπάσει!
Όλη η ένταση του αγώνα μεταφέρεται αυτούσια στον κόσμο του παιχνιδιου. Θα νιώσετε το αίμα σας να καίει και την αναπνοή σας να γλινεται δυσκολότερη σε κάθε στροφή εξαιτίας των δυνάμεων G, αλλά και της αγωνίας που επικρατεί σε έναν τέτοιο αγώνα.

Για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα, το καλό με το Gameplay, είναι ότι είναι αρκετά γρήγορο. Το παιχνίδι προσπαθεί να εξομοιώσει έναν πραγματικό αγώνα ταχύτητας, και το καταφέρνει στο 100%, χωρίς όμως να λείπει και η μικρή δόση του στοιχείου Arcade.

Γενικά όμως, θα σας κάνει να πατάτε φρένο σε κάθε στροφή, βα κόβετε ταχύτητα όπου χρειάζεται και να μπαινετε στα Pit Stop όταν είναι ανάγκη.

Σε αυτόν τον τομέα, η έκδοση για το Wii, κλέβει την παράσταση εξαιτίας του μοναδικού τρόπου χειρισμού του. Το Tilt του WiiMote, αντικατροπτιζεται ρε πραγματικό-χρόνο στην οθόνη σας, χωρίς καθυστερησεις και με μεγάλη ακρίβεια.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός απο τα κλασσικά Quick Race και Multiplayer, η Career έχει αρκετά μεγάλο βάθος και θα σας κρατήσει αρκετά απασχολημένο με το παιχνίδι.

 

Ήχος:
Ο ήχος είναι και αυτός μέτριος, με την έκδοση του Wii να τραβάει για μία ακόμη φορά τα βλέματα, εξαιτίας της ποιότητας που μπορεί να προσφέρει η τηλεόραση.
Και στις δύο εκδόσεις, θα ακούσετε τις μηχανές να φτάνουν στα όρια τους, τα λάστιχα να σπινιάρουν και να βγάζουν καπνούς (βασικά αυτό το βλέπετε, αλλά δεν εχει καμία σχέση).
Όλη η εμπειρία της F1 μεταφέρεται μέσα στο παιχνίδι. Θα ακούτε την ομάδα σας να σας δίνει οδηγίες κάθε φορά που κάνετε στάση στα Pit Stop, αλλά και από το ραδιόφωνο σας.

 

Δημήτρης "Mondlas" Βαγγελής

Συντάκτης και συντονιστής των forum του XGamers.gr. Ειδικότητά μου το θάψιμο των παιχνιδιών στα ακαταμάχητα reviews μου :)